Dani M till Ritz Nightclub – Epic

Av den 8 september, 2019

Daniel Simon Sebastian Monserrat, känd som Dani M, född 6 januari 1990 i Gävle, uppvuxen i Uppsala, är en svensk-venezuelansk rappare och reggaesångare.

Han växte upp i Stenhagen i Uppsala och blev först uppmärksammad när han agerade gästartist till grupper som Kartellen och Labyrint. Han debuterade som soloartist 2012 med singeln ”Motstånd”, vilket följdes upp av EP:n En sån som mej.

Vid Kingsizegalan 2013 fick han pris som årets nykomling och vid Kingsizegalan 2014 pris för årets låt (”Naiv”). Hans debutalbum Min grind kom ut 2014.

Som ett av de hetaste namnen på den svenska scenen och över 100 miljoner streams på spotify har Dani M blivit en stor stjärna utanför medias radar.

Uppsalasonen Dani M slog ner som en bomb i Sverige 2012/2013 med platinasäljande singlarna ”En sån som mej”, ”Allting jag har”, ”Nya Sverige” samt trefaldigt platinasäljande ”Naiv”.

Debutalbumet ”Min grind” släpptes 2014 och följdes upp av EP:n ”Regissören” 2016, framgångsreceptet är mixen av Dani Ms texter som blandar humor och kärlek med budskap i en oemotståndlig mix av hiphop med reggae/dancehall och salsainfluenser.

2017 i november Danis album ”Hela livet”, innan albumreleasen släppte han även singeln ”Trender” där han samarbetade med stjärnskottet Jireel. Det senaste Dani M har gjort är tillsammans med Linda Pira, en låt som handlar om svårigheten att hitta tid för en varandra i en relation – Dani M och Linda Pira är tillsammans – när man har karriär och musik att tänka på.

Dani M kommer till Epic på Ritz Nightclub Fredag 13 September 2019.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Ritz Nightclub
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login