Damiga detaljer i höstens mode

Av den 27 juni, 2019

Den eleganta knytblusen, klassiskt rutmönster och söta smockdetaljer är några av trendfavoriterna i Klingels höstkollektion. Som ett kaxigt komplement till de damiga inslagen syns ormskinnsmönstrat och metallic.

Trots det propra och prydliga är det långt ifrån något tillknäppt och tråkigt mode vi ser hösten 2019. Det är snarare välklätt och lättsamt. Knytblusen, som är ett av nyckelplaggen, bärs både med banden avslappnat hängandes fritt eller med en ledig rosett i sidan. De effektfulla knytbanden syns även i halsringningen på klänningar och i ärmsluten på blusar. En tunn chiffongsjal som knyts som en rosett till en vanlig blus funkar finfint det också.

Rutigt är nummer ett
Mönstret framför andra den här säsongen är rutigt, gärna glencheckrutor i tidlöst svart och vitt. Samtidigt fortsätter djurmönstrat att sätta sina spår i modebilden. Efter mycket leopardfläckigt och zebrarandigt har turen kommit till reptilmönstrat. En feminin klänning med knytband får en kaxig, uppdaterad look i kombination med det här mönstret. Extra snyggt är ormskinnsprintet på skor där materialet också har lite struktur. I kollektionen finns både färgstarka sneakers och snygga boots att välja på.

Dressad mjukis
Som alltid hos Klingel står bekvämlighet och praktiska detaljer i fokus. Höstens populära, skräddade kostym är här gjord av mjukaste jerseymaterial med stor andel stretch, vilket gör den lika skön som en träningsoverall. Perfekt för en höstdag på kontoret då man vill klä sig både snyggt och bekvämt.

Smakfull bärkompott
När det kommer till färgskalan bjuder höstmodet på en riktig frukt- och bärkompott. I kollektionen syns nyanser av både plommon, hallon, björnbär och körsbär. De kompletteras av milt ljungrosa och djupt buteljgrönt.

De bäriga färgerna syns bland annat på den vändbara innejackan som är en återkommande Klingel-favorit. Den här säsongen är ena sida plommonlila och den andra sidan sobert ljusgrå. Mudden nedtill skimrar av silvertråd. Plagget lyckas vara både uppdaterat och klassiskt på samma gång – vilket summerar hela höstkollektionen på ett bra sätt.

Mode | Damiga detaljer i höstens mode
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login