Dags för Pop Up utställning med Patrik Lindberg

Av den 17 februari, 2017

Den 21/2 kommer Örebrokonstnären Patrik Lindberg att hålla en Pop Up utställning på A-Bar & Bistro vid Behrn Arena, men detta är inte det enda som Patrik har på gång under 2017.

Patrik droppar in hos mig på redaktionen, han har under natten avslutat en målning på jalusin till Voidas tobak.

Det är alltså dags för utställning.
– Ja jag har gjort en del nya verk som jag vill visa upp för allmänheten, det är ett nytt tema som jag kallar ”Barn av min tid” som jag gör i sammarbete med Davor Dundic och Sebastian Nylen. Här har jag lekt lite med nationalteaterns gamla dänga ”Barn av vår tid” både avseende min graffittibakgrund och att de flesta i min generation har någon form av relation till motiven.

Patrik har under natten avslutat en målning på jalusin till Voidas tobak.

Ja du har gått mer på den tecknade linjen den här gången.
– Precis, karaktärerna är framför allt hämtade från Looney Tunes och Disney, men jag har lagt till någon twist på dem, som vanligt lägger jag mycket jobb på bakgrunderna och att min graffitti och street art bakgrund skall synas.

– Jag försöker alltid att ha en röd tråd i mitt målande och kommer aldrig att sätta mig och måla akvareller med skogsbryn och levande älgar, det är inte min stil. Jag vill att det skall vara lite skitigt och så, det är min stil helt enkelt.

Vad har du mer på gång?
– Närmast nu så åker jag till New York för att hänga och måla med en massa duktiga street art konstnärer.

Kan du nämna några?
– Ja Sen2figueroa och Klops kommer jag bland andra träffa.

Kan du berätta lite om hur du jobbar med målandet?
– Jag är lite udda mot många andra då jag hänger mycket med mig själv om man jämför med konstnärerna i tillexempel bunkern, då de är ett helt gäng som brukar måla tillsammans.

– De är mina vänner och jag får hänga där hur mycket jag vill och den här gången har Alex Creutz guidat mig mycket och det känns kul att få utvecklas på det här sättet också, genom att ha många duktiga konstnärer runt sig.

Tack Patrik och vi önskar dig lycka till med utställningen.

Läs mer om evenemanget här »»

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login