Dags för lokala band att söka till Sweden Rock Festival

Av den 20 december, 2016

– Nemis är ett projekt som bidrar till att nya svenska hårdrocksband föds, får en chans att utveckla och visa upp sig. Givetvis uppmuntrar vi all form av tillväxt inom hårdrocksgenren, och det är därför som vi väljer att varje år vika åtta speltider till de band inom projektet som Studiefrämjandet väljer ut, säger Martin Forssman som är bokningsansvarig och vice VD för festivalen.

Studieförbundet Studiefrämjandet kommer i sommar att presentera Nemis, New Music In Sweden på Sweden Rock Festival i Sölvesborg för 12:e året i rad.

– Spelar du hårdrock i någon form är ju Sweden Rock Festival helt enkelt drömgigget och det ser vi tydligt på våra medverkande varje år bakom scenen, i somras faktiskt till och med i form av glädjetårar, säger Marcus Pehrsson, utvecklingsledare för musik på Studiefrämjandets rikskansli.

– Efter elva år ser vi också hur Nemis-scenen drar publik på ett helt annat sätt än tidigare, suget efter ny musik inom hårdrocken tycks vara större än på mycket länge och alla har förstått att de band vi ställer på scenen alltid är grymma!

Ansök om att få spela
Nemis är en möjlighet som finns till för grupper och musiker som har studiecirkel hos Studiefrämjandet, har du ingen studiecirkel i musik är du varmt välkommen att kontakta Studiefrämjandet på din ort >>

För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får bandet/artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag.Ansökan sker via www.nemis.se senast den 5 februari och de b and/artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet Musik senast den 10 februari.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login