Dags för Feelin’ Cajun 2018 i Brunnsparken

Av den 10 augusti, 2018

På lördag elfte augusti bjuder man till en riktig folkfest i Brunnsparken! Dofter från den amerikanska södern möter tonerna från dragspel, gitarr och banjo och skapar tillsammans en folkfest utan like i Örebro. Mat, musik och dans får alla plats i denna kräftskiva med inspiration från den amerikanska södern!

Man erbjuder en matupplevelse som du inte tidigare skådat, där mästerkock har fixat till en riktig cajunkräftskiva, festivalens eget husband finns på scenen som fixar allsång, det finns en food-court, tombola, familjevänliga lekar med genuin folkparkskänsla, pajätartävling, chiliätartävling, chokladhjul och så klart en bar med fulla rättigheter.

Det finns två livescener, en utomhus för allsång och en inomhus för logdans senare på kvällen. Det egna husbandet håller ihop kvällen med gästartister som tittar in.

Du kan även prova på line-dance vid flera tillfällen under dagen eller varför inte anmäla dig till vår Texas No Bean Chili Championship där den bästa Chilin som görs under dagen kommer koras!

Mat
Cajun Crawfish Experience

Vår egen mästerkock Janne Larsson svänger ihop den grymmaste kräftskivan i Örebro. Klassiska cajunkräftor kokas med chili, lök, vitlök, majs, potatis och kryddig korv och serveras med nybakat bröd, matig sallad och en krämig dip-spread.

Kräftskivan serveras i vår tältpaviljong, vid långbord framför scenen och närhet till vår bar med diverse förfriskningar. Det kostar 250:- och köps via tickster.se. För att kunna garantera den bästa upplevelsen måste vi hänvisa alla till förköp.

The Cajun and Creole Foodcourt
Tillsammans med några av Örebros bästa krögare kommer vi erbjuda en food-court på området med mat inspirerad av den amerikanska södern. Krögarna kommer presentera en varsin rätt med rötterna i cajun- och creoleköket för endast 40:-.

Musik
Alligator Gumbo

Från Malmö kommer detta cajunband som vi anser vara det bästa utanför USA. Alligator Gumbo kommer sätta stämningen på hela festivalen med sina dragspel, säckpipor och fioler. Att de dessutom sjunger på den klassiska Louisiana franskan gör bara saken bättre.

Dixie Chicken
Brunnsparkens eget husband med Johan Elander i spetsen kommer spela den bästa partymusiken, kända låtar från förr och nu med en touch av den amerikanska södern!

Aktiviteter
Cajun Car Meet

Vi erbjuder dig som har en amerikansk bil av äldre modell att komma till oss i Brunnsparken och delta i vår Cajun Car Show. Fina priser för ”Best in Show” kommer erbjudas. Alla förare kommer så klart in gratis på festivalområdet. Deltagande i Cajun Car Show är helt gratis. Infart till Cajun Car Show sker ifrån Glommanhållet. Vägen in kommer vara skyltad.

Games and Lotteries
På området kommer ni ha möjlighet att skjuta luftgevär, spela på chokladhjul, tombola, bollkastning, bollsparkning m.m. Biljett för deltagande sker i barerna eller i entrén.

Competitions
Texas No Bean Chili Cook-off
Sensommarens mest prestigefyllda matlagningstävling. Totalt kommer åtta lag att fightas om äran och förstapriset i denna sammandrabbning. Varje lag kan bestå av en till tre tävlanden och utmaningen är att göra den godaste Texas No Bean Chili grytan.

Deltagande är gratis, Föreningen Folkets Park Örebro står för råvaror, kokplatta, el och tak över huvudet.

Pie Eating Contest
Vem är hungrigast? Delta i vår pajätartävling och tävla om fina priset. Fyra deltagare kommer utmana varandra i vem som på kortast tid kan få i sig mest paj. Klassiskt, dekadent och jäkligt roligt! Anmälan till pajätartävlingen görs på info@brunnsparken.com ändra fram till festivalen börjar. Självfallet är deltagandet gratis.

Chili Chewer Championship
Vi har även en tävling för de starka. Vem klarar att äta den starkaste chilifrukten? Fyra personer som göra upp om äran och förstapriset genom att äta olika chilifrukter. Deltagande är gratis och anmälan görs på festivalen.

Nöje | Feelin’ Cajun 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login