Corte Fiore Appassimento från Italien nu i beställningssortimentet

Av den 22 oktober, 2017

Höstens vackraste röda vin är Corte Fiore Appassimento, ett fylligt, smakrikt och fruktigt rött vin vars djupa och koncentrerad smak passar utmärkt till klassisk italiensk mat, lagrade ostar, charkuterier och kött. Smaklig spis!

Corte Fiore Appassimento görs i Abruzzo i Italien och är en modern tolkning av den gamla Appassimento-tekniken, som förr reserverades för de allra finaste vinerna. Hela druvklasar har fått torka på sina rankor i två månader före skörd och pressning. Vinet har sedan jäst och lagrats på ståltank för att bevara den fina frukten. Det ger vinet en djup och koncentrerad smak av mogen frukt, vilda körsbär och torkade plommon. 

Corte Fiore Appassimentos vackra etikett pryds av sirliga blomsterslingor från ett gammalt kopparstick och fritt översatt betyder Corte Fiore ”den blomstrande lilla piazzan”. Detta är höstens vackraste butelj och trälåda.

Vinet passar att antingen njuta på egen hand eller till olika pastarätter, pizza, kött, charkuterier och lagrade hårdostar, som till exempel parmesan.

Finns i beställningssortiment!

Corte Fiore Appassimento 2015
Nummer: 75073
Volym:75 cl
Pris: 99 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login