Cordovas och Will Courtney spelar på Scandic Grand

Av den 6 mars, 2017

En del The Band, en del Grateful Dead och en del Laurel Canyon 1969; det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av, och som lika många har misslyckats att få tillnärmelsevis lika välsmakande som originalen, fram till nu.

På fredag 10/3 kliver Cordovas och Will Courtney upp op Music Club Americanas scen på Scandic Grand i Örebro för att bjuda på en kväll fylld med skön musik.

Cordovas är här för att förvalta och utveckla amerikana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.

Mer om Cordovas
Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte ”projektet” Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra och ännu färre fick se live. De 1000 skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som är helt hysteriskt bra och som vi bara måste lyssna in. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Det här är som en dröm för oss. I början av 2017 kommer Rootsy Music att släppa Cordovas debutskiva på både vinyl och CD i hela Europa och i februari och mars tar bandet med sig redan Rootsy bekante Will Courtney som support för att erövra de skandinaviska musikälskarnas hjärtan! Håll i er!

Om Music Club Americana
Music Club Americana är en mix av country, folk, alt-country, roots-rock, bluegrass och soul.

Liveframträdanden blandas med vintagevinyler och rootsiga playlists. Helkvällar med americana-musik från början till slut.

Så missa inte Cordovas och Will Courtney på Music Club Americana, Scandic Grand.

Tider för kvällen.
Will Courtney 21:00
Cordovas 22:00

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login