Conventum bjöd på en riktig hårdrocksfest

Av den 21 mars, 2017

I söndags var det dags för en riktig hårdrocksfest på Conventum när Sabaton bjöd till rockshow tillsammans med förbanden Twilight Force och de gamla godingarna Accept.

Jag skall ärligt erkänna att jag inte är något stort Sabaton fan, men måste samtidigt säga att de alltid bjuder på en riktigt underhållande show som bara blivit mer ambitiös genom åren.

Första band ut för kvällen är i alla fall Twilight Force, ett band med en rätt rolig Sagan Om Ringen gimmick med alver och trollkarlar på scen.

Bandet är helt okej men jag kan tycka att sången stundom är lite svag.

Twilight Force får hela…

Som nummer två ut på scenen är legenderna Accept, det är ju inte utan ett stort mått av nostalgi som man ser detta band, det är lätt att tas tillbaka till tiden då man satt på mopeden och lyssnade på musik från någon skraltig bandspelare.

Accept bjuder på en snygg show och musikaliskt håller gubbarna fortfarande, tyvärr är det inte så länge sedan jag såg UDO live spela samma låtar och nuvarande sångaren i bandet kommer inte upp i hanns klass.

Annars spelar bandet alla de låtar som fansen vill höra och det blir en riktigt bra uppvärmning till huvudakten.

Accept får hela…

Sist ut är bandet alla väntat på, nämligen Sabaton som intar scenen efter att minröjarteamet har säkrat den. Bandet har som vanligt en riktigt påkostad show med bomber, eld och en stor ledskärm i bakgrunden där man visar diverse videos som ackompanjerar musiken.

Jag har som sagt personligen lite svårt för Sabatons musik, men man kan inte låta bli att ryckas med när ett par tusen personer står och hoppar framför scenen till den avslutande låten.

Som sammanfattning kan man bara säga att Sabaton skall ses live så är det bara.

Det hela blir en bra kväll men det är Sabatons show man bär med sig när man går.

Sabaton får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login