Conny Bloom – Game Set Bloom – konsert på Makeriet

Av den 8 april, 2020

Han har kallats Sveriges enda riktiga rockstjärna och en nationalhjälte på gitarr. Trots att han varit aktiv i flera decennium stannar Conny Bloom aldrig upp, och i mars 2020 släpps Game! Set! Bloom, uppföljaren till den hyllade svenska debuten Fullt upp från 2016.

– Jag tror mer på bergochdalbana än långfärdsskidor, Conny Bloom säger det med ett skratt. Fast menar ändå allvar, eftersom han syftar på den musikaliska variation som kännetecknar hans båda svenskspråkiga soloalbum. – Inte minst i dag tycker jag det är viktigt att man vågar ta ut svängarna. Om man inte är AC/DC tror jag inte folk vill ha en platta som låter likadan rakt igenom.

I slutet av 80-talet slog han igenom med bandet Electric Boys, som med sin funkiga hårdrocks-pshychedelia landade gruppen en plats på amerikanska Billboard-listan och succé världen över. Bloom var även gitarrist i stilbildande kultbandet Hanoi Rocks, som nämnts som inspiration för storheter som Mötley Crüe, Guns N’ Roses och The Hellacopters.

”Game! Set! Bloom!” är en värdig uppföljare till det kritikerrosade albumet “Fullt Upp” från 2016. Det nya albumet bjuder på tidlösa godbitar med smak av såväl folkrock som svängig funkrock, lite bluesiga toner plus mycket annat. Lägg sedan till välskrivna texter som sjungs med Blooms sångröst och du har receptet på en lyckad skiva”.
Tamara Chastain/Rockbladet

”Fyndigt betitlade Game! Set! Bloom! är bra rakt igenom och ett flertal gånger ännu bättre. Härliga texter, kanonbra spelat, förträffligt sjunget och väldig god variation. Faktiskt ännu bättre än förra plattan”.
Roger Bengtsson/ Ung tro

Conny Bloom – Game Set Bloom – konsert på Makeriet Lördag 12 September 2020!

» Mer information här «

Musik | Conny Bloom – Game Set Bloom – konsert på Makeriet
Örebroguiden

Källa Makeriet

You must be logged in to post a comment Login