Cognac | ABK6 XO – efterlängtad lansering från Årets Cognacsproducent

Av den 26 maj, 2015

Goda nyheter för alla cognacsälskare – nu följs succén med ABK6 VSOP upp med hyllade ABK6 XO. Cognacen fick tidigare i år fick ta emot utmärkelsen Chairman’s Trophy på Ultimate Beverage Challenge och ingår i Systembolagets beställningssortiment från och med den 1 maj.

När ABK6 VSOP förra årets lanserades på Systembolaget gjorde den snabbt succé. Nu följer cognacshuset ABK6 upp framgångarna och lanserar en ny cognac i ABK6-familjen: ABK6 XO. Cognacen belönades med utmärkelsen Chairman’s Trophy och betyget ”Extraordinary/Ultimate Recommendation” (97 poäng) när årets upplaga av Ultimate Beverage Challenge gick av stapeln.

Cognacshuset ABK6 utsågs 2014 till ”Årets cognacsproducent” på den prestigefyllda tävlingen New York International Spirits Competition.

ABK6 XO är en mycket elegant cognac med toner av fruktkompott, äpple, vanilj och kanel. Väl integrerad fatton som ger elegans och finess till den långa eftersmaken. Cognacen är en Single Estate Cognac, vilket innebär att hela produktionen, från druva till flaska, sker inom egendomen vilket numera är relativt ovanligt.

Francis Abécassis cognachus har hyllats av kritikerna för sin mycket eleganta smakstil. Varumärket ABK6 är relativt ungt och lanserades så sent som 2006 med fokus på den ”moderne” cognackonsumenten, därav flaskans lite stramare formspråk och namnet som är en lek med familjenamnet “Abécassis” = ABK6.

ABK6 skapas och lagras på gården Maine Drillhon i Petit Champagne i hjärtat av Cognac. Familjen har producerat cognac med stor omsorg sedan generationer tillbaka och är bland annat kända för varumärket Reviseur.

Artnr: 87462
Pris: 899 kr
Alkoholhalt: 40 %
Lanseringsdatum: finns redan ute

Mat & Dryck | Cognac
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login