Cleo med Broder John till Satin

Av den 10 oktober, 2016

I våras släppte Cleo solo-EP:n ”Vi har sagt allt”, sommaren har hon tillbringat på scener runtom i landet.

För den stackare som av någon anledning missat Cleo live under året ges nu en ny chans på Satin, när hon nu gör ett antal utvalda klubbspelningar senare i höst. För den som älskar norrländsk hiphop så toppas turnén av debutalbum-aktuella Broder John som åker med som support! Biljetter via respektive spelställe.

Cleo:
Cleo. Svenska rappens mamma. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med framgångsrika artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol, Mwuana och Trainspotters.

Hon släppte sin första EP 2007, följde upp det med debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n ”Vem E Han” tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar. I maj kom första solo-EPn ”Vi har sagt allt” som är producerad av producentduon och vapendragarna Broke ’N Tipsy.

Cleo är en respekterad och älskad liveartist. Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Hon stod även nominerad till ”Guldmicken” på P3 Guld-galan 2015. Ingen lämnas oberörd när Cleo står på scen. Efter en sommar full av spelningar är Cleo tillbaka med en klubbturné tillsammans med sina producenter Broke ’N Tipsy och debutalbum-aktuella Broder John som supportakt.

Broder John:
Johan ”Broder John” Bäckström är sprungen ur den norrländska hiphop-scenen och utgjorde tidigare ena halvan av rapduon Broder John & Friman. Tillsammans släppte de EPn ”Mästerbotten” och albumet ”Mauro” för att därefter ta en paus och jobba på sina egna soloprojekt.

Broder John har synts i många sammanhang vi känner igen. Sedan 2009 har han gjort musik och spelat med det norrländska kollektivet Random Bastards, turnerat i Norge med Femtastic och varit en stor del av Cleos liveshow de senaste två åren.

I höst väntar releasen av debutalbumet ”Cool” – en samtida och ärlig reflektion av en värld som så ofta döljs av hårda fasader och knutna nävar.

Biljetter via respektive spelställe eller Luger.se.

Cleo med support: Broder John fredag 28 oktober kommer till Örebro och Satin.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login