Cleo + Broke ’N Tipsy med Broder John till Satin

Av den 26 oktober, 2016

Satin bjuder på en av Sveriges coolaste hip-hopakter fredag 28 oktober, Cleo, ingen mindre än Broder John är med som supportakt.

Cleo + Broke ’N Tipsy
Svenska rappens mamma. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med framgångsrika artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol, Mwuana och Trainspotters.

Hon släppte sin första EP 2007, följde upp det med debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n ”Vem E Han” tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar. I maj kom första solo EPn ”Vi har sagt allt” som är producerad av producentduon och vapendragarna Broke ’N Tipsy. Cleo är en respekterad och älskad liveartist! Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Hon stod även nominerad till ”Guldmicken” på P3 Guld-galan 2015.

Ingen lämnas oberörd när Cleo står på scen!

Broder John
Johan ”Broder John” Bäckström är sprungen ur den Norrländska hiphop scenen och utgjorde tidigare ena halvan av rap duon Broder John & Friman, tillsammans släppte dom EPn ”Mästerbotten” och albumet ”Mauro” för att sen ta en paus och jobba på sina egna solo projekt.

Med stor passion för skrivandet på egen hand, har han gjort sig ett intressant namn genom utstickande gästverser som pushat gränserna för hiphop lyrik på svenska, Broder John har synts i många sammanhang vi kan känna igen.

Sedan 2009 har han gjort musik och spelat med det norrländska kollektivet Random Bastards, turnerat i Norge med Femtastic och varit en stor del av Cleo’s liveshow de senaste två åren. Han är också en av grundarna till labeln Hoopdiggas som släpper musik och lanserar egna klädkollektioner.

Fredag 28 oktober kommer Cleo + Broke ’N Tipsy med supportakten Broder John till Satin, don’t miss!

Läs mer här >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login