Clarions bästa kväll under Live at Heart

Av den 8 september, 2019

Under lördagen bjöd Clarion Hotels Live at Heart scen på flera intressanta artister och några riktiga höjdpunkter.

Jag tycker att lördagens uppställning var den starkaste under dessa fyra Live at Heart dagar som passerat på Clarion Hotel, och även om avslutningen blev klart märklig så vart helhetsintrycket gott. Det är helt klart lite annorlunda att välja en scen och sen hålla fast vid den, men å andra sidan tvingar det dig att lyssna på och upptäcka musikstilar och artister som du aldrig sett om du hoppat runt mellan de olika spelningarna som erbjuds för att se dina förscoutade artister/band.

På Clarion Hotel spelade under lördagen Sam Florian, Tore Bojsten, Swedish Tiger Sound, GRASS och XNYMFO. GRASS var faktiskt en av anledningarna till att jag valde just Clarion Hotel då jag hört en del från detta Örebro band men aldrig sett dem live.

Först upp på scen var Sam Florian som kommer från Karlstad, hans musik kan nog närmast beskrivas som en blandning av avskalad indie pop uppblandat med mer lättsmält elektro pop. Det hela är finstämt men kanske lite för sorgligt i tonen för att gå hem hos den bredare massan.

Som andre man på scen var Tore Bojsten en svensk Singer/Song writer med en klar melankoli i sina låtar som han framför med en fantastisk sångröst. Det är dock en svår genre med många bra artister och sångröster.

Kvällens första smällkaramell kom upp på scenen vid 21.00 när den intogs av Patrik Arves projekt Swedish Tiger Sound. Patrik som är en tredjedel av det legendariska svenska bandet Teddybears Sthlm har under lång tid gjort musik och pushat gränser, med Swedish Tiger Sound vill Arve nu steppa upp sitt game och fortsätta att provocera på solo basis.

Swedish Tiger Sound bjöd på en riktigt röjig show där publiken dansade loss ordentligt och jag måste utnämna deras spelning som veckans stökigaste men då på ett positivt sätt.

Efter Swedish Tiger Sound så var det dags för något betydligt lugnare och definitivt snyggare musik mässigt då GRASS klev upp på scenen. Detta örebroband spelar en skön basdriven elektro pop med rocken roll attityd som heter duga, det hela är oerhört snyggt producerat och jag kan glatt tänka mig att gå runt med deras låtar i lurarna även om det inte är den typ av musik jag normalt gillar att lyssna på. Ett plus är också grabbarnas coola attityd på scen.

Sist ut var veckans klart mest annorlunda akt på Clarion Hotel då XNYMFO klev upp på scenen, XNYMFO består av Charly Paulin med dj där det hela mest handlar om kick as attityd, chockverkan och feminism, intressant men antagligen inget jag kommer att lyssna på igen.

Detta blev som sagt enligt mig den bästa kvällen under Live at Heart på Clarion Hotel och jag kommer att ta med mig Swedish Tiger Sounds live akt och så kommer jag definitivt lyssna mer på GRASS.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Clarions bästa kväll under Live at Heart
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login