Claré J.C Lange Nebbiolo 2018 ett annorlunda vin

Av den 11 september, 2019

Ibland dyker det upp lite mer annorlunda viner på redaktionen och denna gång var det en flaska Claré J.C Lange Nebbiolo 2018.

JC Claré produceras med druvor från yngre vinstockar och påminner oss om en nästan bortglömd historia som sträcker sig från 1600-talet till fram början av 1950-talet. Då man fortfarande vinifierade och drack Nebbiolo i en lätt, ung och frisk stil. Druvorna väljs ut och skördades manuellt den 20:e september, det bidrar till att hålla druvklasarna och frukterna intakta till vineriet där det pressas. Vinet får jäsa kortare än en vecka på fat med 25% av hela druvklasar med. Sedan tappas det över i ståltankar till våren efter skörd då det buteljeras vilket bidrar till att bevara den unika färskheten.

Doften är bärig ed toner av mörka plommon, körsbär och hallon. Smaken är lätt med toner av fat, hallon, jordgubbar och blodapelsin. Vinet är också lätt pärlande på tungan när man dricker det vilket ger en mycket speciell känsla.

Jag skulle vilja servera det här vinet till en bra surdegspizza med buffel mozzarella och lufttorkad skinka.

Jag tycker att Claré J.C Lange Nebbiolo 2018 är ett gott och lite roligt vin med sin pärlande effekt samtidigt som det är så lätt och fungerar utmärkt till mingel.

Claré J.C Lange Nebbiolo 2018
Pris: 149 kronor
Nummer: 9062901
Lanseras: 20 september

Claré J.C Lange Nebbiolo 2018 får hela…

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Claré J.C Lange Nebbiolo 2018 ett annorlunda vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login