Citypassagen startar musikscen mitt i pandemin

Av den 7 november, 2020

Örebro har nyligen fått en ny musik scen mitt i pandemin, det är Citypassagen som börjat med konserter.

Örebroguiden mötte upp med Peter Edgren för att få veta mer om scenen och tankarna bakom.

Berätta lite om dig själv Peter.
– Jag heter Peter Edgren och är musiker här i Örebro egentligen, inte på ett professionellt plan men jag har spelat under många år och känner många i branschen. Annars jobbar jag på dagligverksamhet med personer som har funktionsvariationer och jobbar med musik där också.

Murre, ägare till restaurangen ansluter till intervjun.

Att starta en musikscen så här i pandemin, hur gick tankarna?
–Jag fick en fråga från Murre som är ägare till restaurangerna här om jag kunde komma och spela här på Citypassagen och i samband med det började jag fundera. Det finns stor potential i lokalen och vi har inte så väldigt många musikscener i stan och de vi har klarar ofta inte att ta emot så mycket publik, jag har dessutom haft en pågående ide om att börja arrangera konserter. Så då frågade jag Murre om jag kunde ta hand om själva scenen och det fick jag, säger Peter.

– Många har inte hittat hit än och vi är nog ganska anonyma i Örebro fortfarande så det ligger också i Peters uppdrag att fler skall hitta hit, säger Murre.

– Iden är att bygga upp något bestående som kan generera spelningar även framöver, säger Peter.

Ni har haft ett par spelningar hur har de varit?
– Det har varit lyckat och väldigt trevligt med bra stämning, många av de som var här till första spelningen bokade faktiskt bord även till den andra så publiken verkade nöjda också, säger Murre.

– Vi har ju en ganska stor lokal och får ta in 350 sittande och 500 totalt när restriktionerna släpper, säger Murre.

– Även om det är stora ytor här så tycker jag att det blev gemytligt, säger Peter.

– Tanken är att vi skall kunna slå på stort när pandemin är över, fortsätter Murre.

Hur ser tankarna ut framåt?
– Det är att försöka skapa något bestående och för min del handlar det om musiken, säger Peter.

– Från restaurangens sida handlar det mycket om att få igång kvällarna och att inte bara sälja luncher, säger Murre.

– Tanken är att vi kommer köra mindre akter på fredagar och större band på lördagar, säger Peter.

– Vad som ligger inbokat just nu är Mathias Lilja med band den 27 November, sen kommer även Bagari-Hayes i december. Det finns så klart fler på gång men där är det inte bekräftat än, fortsätter Peter.

Örebroguiden önskar er lycka till framöver.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Citypassagen startar musikscen mitt i pandemin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login