City Gross i Örebro arrangerar vegetarisk minimässa

Av den 30 mars, 2018

Under vecka 14 arrangerar City Gross en vegetarisk minimässa i butiken i Örebro, syftet är att få fler att våga prova, laga och äta vegetarisk mat.

– Vi vill inspirera kunderna att testa mer vegetarisk matlagning och få fler att flexa mellan kött och vegetariskt, berättar Niklas Karlsson, butikschef på City Gross i Örebro.

Konsumtionen av alternativa proteinkällor ökar i Sverige när fler väljer att äta vegetariskt. Samtidigt anser många att det är svårt att tillaga en god vegetarisk rätt eller saknar kunskap om hur man kan variera sin kost och vilka vegetariska alternativ som finns. 

City Gross i Örebro arrangerar nu en vegetarisk minimässa den 4 april. Under mässan ska fler få kunskap om alternativ till kött och få tips om hur man byter ut kött för att enkelt skapa vegetariska rätter. Populära rätter som hamburgare, pasta bolognese och tacos kan enkelt förvandlas genom att endast byta ut proteinet.   

Vi vill bidra med inspiration och visa att vegetariskt inte innebär en kall sallad utan att det finns många goda alternativ till kött som också är lättlagade, berättar Niklas.

Kunder kommer under en heldag få provsmaka på vegetarisk mat tillagad på plats i butikerna, ta del av tips och praktiska råd och härliga vegetariska recept att sedan testa hemma. Det kommer att finnas sju olika stationer där kunder får möjlighet att provsmaka bland annat bönburgare, tacofärs, vegetarisk chorizo och City Gross egna vegetariska smörgåstårta.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login