City Gross är första livsmedelskedjan med hemkörd färdigmat som beställs på nätet

Av den 13 april, 2018
Kyckling i rödcurry

När vardagspusslet känns svårt att få ihop kan enkla lösningar och tidsbesparande tjänster kännas livräddande. I de marknadsundersökningar och tester vi genomfört under 2017 framgår det tydligt att det finns ett behov av den här typen av tjänst, säger Pontus Andersson, marknads- och e-handelschef på Bergendahls Food som driver City Gross butikerna.

Det är också bakgrunden till att City Gross nu utvecklat matkassarna på nätet med det nya konceptet som kallas Matklar. Via webbutiken kan kunderna beställa färdiglagade rätter för tre eller fyra dagar per vecka. Maten levereras hem till dörren eller hämtas upp i butiken.

Menyerna varierar varje vecka och består av vällagade rätter som enkelt värms upp i hemmet.

– Vi vill göra nyttig och vällagad färdigmat tillgänglig för allmänheten. Det går nästan lika snabbt som att värma snabbmat i micron men smakar lika gott som hemlagat och är minst lika nyttigt, säger Pontus.

De färdiga måltiderna är tillagade med den allt mer populära metoden sous-vide och de levereras i vakuumförpackningar tillsammans med tydliga instruktioner för uppvärmning vid spisen eller i ugnen. Tillagningssättet gör att maten blir saftig och mör samtidigt som näringsinnehåll och vitaminer bevaras i livsmedlen.

Istället för att lägga lång tid på att planera, handla och tillbringa en stor del av kvällen vid spisen räcker det nu med 15 minuter innan maten står på bordet. Skulle någon av veckans måltider inte ätas upp är det inga problem då måltiderna har 28 dagars hållbarhet i obruten förpackning eftersom de är vakuumförpackade.

Det är nog få som skulle ha något emot att ha någon av första veckans måltider i kylen. Eller vad sägs om kalvfärsbiff med rödvinssås och spenatpotatis, pocherad lax i vitvinssås och dillmos, kyckling i röd curry med jasminris eller lyxig korvstroganoff med champinjoner, paprika och grädde, som serveras med ris?

Här finns mer information, menyer och priser: citygross.se/mat/matkasse/matklar

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login