Cider | Tr3 Apor vin, nu som cider

Av den 22 augusti, 2016

Ja, du läste rätt. Tr3 Apor lanseras nu faktiskt även som cider. Varumärket fortsätter att sticka ut i hyllan genom att vara den som utmanar den annars så traditionella vinbranschen. Aporna Anders, Göran och Ove har verkligen tagit Sverige med storm och har sedan 2009, då det första vinet lanserades, synts i flera vintyper på såväl box som flaska.

Nu är det så dags för de kära aporna att släppa greppet om druvorna och istället svinga sig ut i äppellunden. Den första september lanseras nämligen Tr3 Apor äppelcider i det fasta sortimentet på Systembolaget, något som många konsumenter väntat på. Äppelcidern som är apornas första lansering är inte helt otippat frisk och fruktig i sin karaktär. Peter Kokovic på Enjoy Wine & Spirits och tillika pappa till cidern tror att aporna står inför en ny succé och hyllar dryckens smak,

Tr3 Apor äppelcider är en modern cider som är frisk och fräsch i smaken med en tydlig karaktär av röda mogna äpplen och äppelmust. Den avnjutes bäst i ett glas med mycket is och utgör ett perfekt alternativ som sällskapsdryck i goda vänners lag, avslutar Peter Kokovic.

Det går inte att anklaga aporna för att vara fega. I och med ciderlanseringen tar sig de galna aporna an nya utmaningar utanför den annars ganska bekväma vinhyllan och det är i sig en unik företeelse, då få andra vinvarumärken har lanserat sig i andra produktsegment.

Tr3 Apor äppelcider lanseras första september på Systembolaget i Örebro.

Fakta Tr3 Apor äppelcider

| Tr3 Apor Äppelcider
| Ursprung: Sverige
| Alkoholhalt: 4,5%
| Förpackning: Glasflaska 330 ml
| Art.nr: 1800
| Pris: 16,90 kr
| Ordinarie sortimentet på Systembolaget fr.o.m. 1 september i Systembolaget Örebro.

Fakta om Tr3 Apor
Tr3 Apor lanserades 2009 på Bag-In-Box och blev snabbt en succé. Varumärket har under flera år växt och finns idag som vitt vin och rosé på flaska. I beställningssortimentet och på Travel Retail går det även att köpa Tr3 Apor rosé och rött på Bag-in-Box. För ca fyra år sedan tog Tr3 Apor första steget utanför Sveriges gränser och idag finns varumärket representerat på 10 exportmarknader.

Tr3 apor äppelcider är den första produkten i en nysatsning att bredda varumärket inom en kategori som ligger varmt om hjärtat för varumärkets kärnkonsument.

Mat & Dryck | Cider
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login