Christian Kjellvanders releaseturné till Örebro

Av den 6 oktober, 2018
Fotograf: Simon Fessler

Den 26:e oktober släpps Christian Kjellvanders nya album, det blir en intim releaseturné på utvalda spelställen och vi är mycket glada att kunna presentera en konsert i Örebro.

Albumet Wild Hxmans är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018.

Christian Kjellvander – Sång, gitarr etc
Pelle Andersson – klaviatur
Ruben Engzell – bas
Per Nordmark – trummor

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.

Genom råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Christian Kjellvander kommer till Örebro och Clarion Hotell lördag 1 december.

Kultur & Musik | Christian Kjellvander
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login