Chris Kläfford fick Manskören Harmonis kulturpris 2019

Av den 18 november, 2019

Chris Kläfford fick Manskören Harmonis kulturpris 2019 till Gudrun Perssons minne som i år delades ut av för tredje året. Chris valde att skänka prissumman 5.000 kronor till estetprogrammet på Lindeskolan för att främja utvecklingen av framtida artister.

Då Chris Kläfford för närvarande är i Los Angels för att skriva musik kunde han inte delta så han hade spelat in en hälsning som spelades upp för publiken.

Chris Kläfford tilldelas Manskören Harmonis kulturpris till Gudrun Perssons minne 2019 med följande motivering:
”Det är inte så långt mellan Hägernäs och The Dolby Theatre i Los Angeles. Inte om man tänker efter. Avståndet beror alltid på hur långt de egna drömmarna bär. Men drömmar har som ni kanske vet inga yttre tak.

Det är lätt att se den målinriktade kraft och energi som alltid funnits hos 2019 års kulturpristagare. Samtidigt som förankringen på marken alltid har varit stadig. Slitet som trubadur på krogarna i stan, vikariat som musiklärare på flera grundskolor i kommunen via flera års Idol uttagningar. Och kraften att aldrig ge upp. Och att besegra tvivlarna och sedan som andra lindesbergare vinna Idol 2017.

Det finns något okonstlat och naturligt över 2019 års kulturpristagare. Ett naturbarn med självklar naturkraft som ställs i strålkastarskenet på skilda arenor som Globen, Dalhalla och Stockholms stadion. Samt sången som trots det naturliga lugnet är onaturligt stark. 

Ingen stylist kan kamma Chris Kläfford för han har integritet. Han vet hur han vill ha det. Han visste hur han ville ha det redan innan all medial cirkus. Under det senaste året har han varit förband på Gyllene Tiders avskedskedsturné på sjutton olika platser. Finalspelningen på Brottet i Halmstad sågs av över tiotusen personer.

Det är inte slut där, nyfikenheten ledde också vidare och räckte till en semifinalplats i ”Americas got talent” med ca tio miljoner tittare per avsnitt. Den egna youtubekanalen har nu ofattbara 134.000 prenumeranter. Klippet med ”Imagine” från ”Americas got talent” har hittills visats 36 miljoner gånger (!). Det är inte utan stolthet som vi tillkännager att Harmonis Kulturpris till Gudrun Perssons Minne 2019 går till Chris Kläfford”. 

Delades ut på Harmonis sponsorevent

Kulturpriset delades ut på Manskören Harmonis årliga sponsorevent som ägde rum fredag 15 november i Lindeskolans aula: ”En trerätters middag från Tre sjöars kök & Mejeri serverades och som brukligt är agerade körmedlemmarna servitörer. 210 personer trivdes tillsammans och det var hög stämning kvällen igenom. Bandet ”Harmony Band” – som f.ö. var kompband till Martin Almgren på turnén efter idolvinsten – förstärkt med Ninni Bautista (bland annat körsångare i Lotta på Liseberg) underhöll med covers av högst klass och många av gästerna släppte lös i dans”, rapporterar Roland Hellsing i Manskören Harmoni.

Tidigare kulturpristagare

Manskören Harmonis kulturstipendium till Gudrun Perssons minne 2018 gick till Anya Blommed motiveringen: ”Dina bilder, var de än finns, är storslagna, personliga, tänkvärda, galna, vackra , roliga, och dessutom anonyma mitt i offentligheten”.

Manskören Harmonis kulturstipendium till Gudrun Perssons minne 2017 gick till Polina Djusembeyeva med motiveringen: ”Genom sin nyfikenhet, sin självklara målmedvetenhet och sin alltid positiva inställning, har hon inte bara lärt sig språk och sociala sammanhang utan även på mycket kort tid blivit en självklar och viktig del av Lindesbergs kulturliv”.

Manskören Harmoni har inrättat ett kulturstipendium till Gudrun Perssons minne. Harmoni fick, som flera andra föreningar, ett arv efter Gudrun Persson och manskören valde då att avsätta pengar till ett årlig återkommande kulturstipendium som uppmuntran och belöning till person och/eller personer som utmärker sig här och nu (innevarande år).

Kulturstipendiaten kan vara såväl ”up and coming” som etablerad med en tydlig koppling till Lindesberg kommuns kulturliv inom estrad, teater, bildkonst, musik, dans, rörlig bild (t.ex. kamera, animeringar, videokonst) och litteratur. Stipendiesumman uppgår till 5.000 kronor för en person, 6.000 kr för två med kopplingar till varandra, 9.000 kr för tre med kopplingar till varandra eller 10.000 kr till en grupp på fyra eller fler.

Nöje | Chris Kläfford fick Manskören Harmonis kulturpris 2019
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login