Choklad | Omnom Coffee + Milk – En nybryggd chokladsensation

Av den 27 maj, 2015

Männen bakom Omnom är måna om sitt hantverk, det vet alla som någon gång öppnat det lilla konstverk som är en chokladkaka från Omnom.

Tidlösa smakupplevelser inslagna i modern nordisk design. Själva är de noga med att påpeka att deras ledord hela tiden är renhet och enkelhet i både produkt och design. Omnom Coffee + Milk, företagets nya chokladkaka är ett tydligt bevis för denna filosofi, att låta råvarorna och de rena smakerna få stå i centrum.

I denna världsnyhet spelar kaffebönornas fylliga aromer huvudrollen på ett på ett nytt och innovativt sätt. Istället för att tillsätta kaffesmaken i form av rostade bönor till en färdig choklad har Omnom valt att ersätta kakaomassan som i vanliga fall är grundingrediensen i chokladen med noga utvalda ekologiska Arabicabönor från Nicaragua.

De smakrika kaffebönorna har malts och blandats med kakaosmör, mjölkpulver och råsocker och på så sätt har det lilla isländska företaget skapat en världsunik produkt som är lika delar choklad och kaffe, fylld av Arabicabönornas mustiga aromer och kakaons fylliga krämighet. Omnom Milk + Coffee är resultatet av ett samarbete mellan Omnom och Reykjavík Roasters, ett småskaligt rosteri som drivs av passionerade baristor som liksom Omnom sätter råvaran i centrum.

Omnom Coffee + Milk har en smakprofil som domineras av nyrostade kaffebönor med tydlig fruktighet och söta karamelltoner. Som en perfekt nybryggd espresso men helt utan bittra bismaker.

Omnoms choklad görs på hantverksmässigt vis i liten skala på utvalda ekologiska kakaobönor från Karibien, Sydamerika, Asien och Afrika.

Utifrån en nordisk smaktradition med fokus på rena smaker och de finaste råvarorna skapar Omnom en helt egen smakvärld med en mängd olika aromer som sträcker sig från röda bär, smörkola och färska örter till tobak, läder, lakrits och rök. Serien innehåller förutom mörka chokladkakor med kakao från Papua Nya Guinea och Madagaskar bl.a. mjölkchoklad med isländsk mjölk, karamelliserad vit choklad och den isländska klassiska blandningen av lakrits och choklad, som i Omnoms tappning får sällskap av havssalt från de djupa Atlantfjordarna.

Omnoms chokladkakor kostar i butik cirka 90 kronor och finns representerade hos butiker som värderar hög kvalitet, precis som vi på Beriksson gör. Chokladen kommer finnas tillgängligt i specialbutiker under vecka 23.

Mat & Dryck | Choklad
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login