Choklad | Den prisbelönta krämiga lakrits-nougaten har nu fått en krispigare yta

Av den 21 mars, 2015

Den nya chokladen från Gardini heter Bon bon cremino liquirizia och innehåller hela 38 % nötter av den piemontesiska hasselnötssorten Trilobita I.G.P från Langhe och 2 % lakrits från Abruzzo.

Bröderna har under många sena nätter experimenterat för att ta fram den perfekta smakkombinationen till den krämiga och rika nötsmaken och de talrika priserna de vunnit talar för att de har hittat rätt, den fylliga lakritssmaken gifter sig perfekt med de mjuka, rostade hasselnötsnoterna. Nu kompletteras den krämiga nougaten dessutom med ett krispigt mörkt chokladtäcke med 62 % kakaohalt, och resultatet är en förtrollande smakupplevelse.

Prova Gardini Bon bon Liquerizia till det vita vinet Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc för ett fantastiskt smakmöte mellan nötigheten, den kryddiga lakritsen och de mineraliga äppletonerna i vinet. Gardinis nya chokladpralin väger 20 gram och kostar cirka 20 kronor hos välsorterade återförsäljare som också värdesätter kvalitet. Klicka här för att se var du kan köpa chokladen från Gardini. Vi presenterar pralinen på Lakritsfestivalen 21-22 mars som äger rum på Annexet i Stockholm, samt under Lakritsfestivalens pressevent den 19:e mars.

De italienska bröderna bakom varumärket, Fabio och Manuel Gardini, har gjort sig ett namn på den internationella chokladscenen med fantasifulla smakkombinationer såsom havssalt och olivolja, chili och lakrits och nu senast den prisbelönade kaffe och kardemumma, alla med grunden i högkvalitativt chokladhantverk. När de nu åtar sig en av de mest klassiska smakkombinationerna gör de så med sedvanlig finess och respekt för råvarorna. 

Mat & Dryck | Choklad
Örebrouiden

You must be logged in to post a comment Login