Chile con Carne ett vin som gör det enkelt att välja rätt

Av den 3 februari, 2019

Nu lanseras Chile con Carne – ett vin för dem som vill göra valet enkelt för sig och samtidigt dricka ett gott vin till helgens favoritmåltider. Precis som namnet antyder passar det bra till kött och till svenskarnas fredagsmys-favorit tex-mex. Vinet är smakrikt, gott och prisvärt och säljs på 1,5-liters bag-in-box, motsvarande två vinflaskor för bara 99 kr.

Många tycker det är svårt att hitta rätt bland det stora utbud av olika viner som finns på Systembolaget. Med Chile con Carne blir det mindre komplicerat. Det är en ny genre vin som utgår ifrån vad konsumenten tänker äta. Namnet är en ordvits som sätter fokus på vilken typ av mat som det passar till samt ger en indikation om vinets ursprung.

Carne betyder kött på spanska, det språk som talas i landet där vinet är framställt, vilket är Chile. Det är producerat av en av landets största vinexportörer Viña San Pedro Tarapaca (VSPT), som också är dess tredje största vinproducent.

– Detta är ett vin för dem som njuter av livet och samtidigt vill göra det enkelt för sig. Med Chile con Carne blir det mindre komplicerat att hitta ett vin på butikshyllan som är gott och på samma gång prisvärt samt passar bra till en grillad köttbit eller fredagsmys med tex-mex. Vi är stolta över att kunna presentera det här vinet, som är utmärkt till den typ av rätter som så många i Sverige älskar när de ska umgås, må bra eller fira något på helgen tillsammans med familj och vänner, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager, Altia.

Hos producenten är man stolt över sitt ursprung och därför har man designat Chile con Carne med den chilenska flaggans färger fast med inslag som påminner om gamla cowboy-filmer. Det förstärker känslan av att det är ett smakrikt rödvin med hög fruktintensitet och balanserad smak, som är lätt att tycka om. Vinet är dessutom ett av de mest prisvärda på den svenska marknaden.

Chile con Carne är ett är smakrikt och fruktigt rött vin med lagom syra och en lång eftersmak. Det innehåller druvorna Cabernet Sauvignon (85%) och Syrah (15%). Cabernet Sauvignon ger vinet toner av körsbär och svarta vinbär och Syrah ger smak av björnbär, hallon och violtoner med inslag av vanilj och choklad.

Chile con Carne lanseras den 1:a februari i Systembolagets beställningssortiment.

Priset är 99 kronor för 1,5 liter bag-in-box och artikelnumret är 72740.

Dryck | Chile con Carne
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login