Chateau Ste Michelle Indian Wells ett riktigt bra vin

Av den 15 juli, 2020

Semestrarna är i full gång så jag tänkte prova ett grillvin, nämligen Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon från Columbia Valley i USA.

Columbia Valley där vinet odlas är ett övergripande AVA (american viticultural area) som huvudsakligen ligger i staten Washington, med en mindre del i staten Oregon. Druvorna till detta vin kommer från Horse Heaven Hills, Cold Creek, Wahluke Slope, Red Mountain, Snipes Mountain och Yakima Valley.

Vinet är tillverkat på 90% cabernet sauvignon och 10% syrah och druvorna skördades mellan mitten av augusti till mitten av november. Där efter sorterades och avstjälkades druvorna, för att sedan jäsa i rostfria ståltankar med regelbunden överpumpning av skalmassan. Vinet lagrades sedan i på franska och amerikanska ekfat.

Doften är fruktig med rostad fatkaraktär och toner av svarta vinbär, fikon, cederträ, tobak och kokos. Smaken är även den fruktig med fatkaraktär och toner av svarta vinbär, cederträ, tobak, vanilj och smörkola.

Detta är ett mycket gott vin som jag skulle vilja dricka till en grillad ryggbiff med vitlökssmör och potatiskroketter, men det fungerar alldeles utmärkt för sig själv också.

Vinet kan köpas på halvflaska, vilket jag tycker är bra då man kan prova lite dyrare viner eller bara fler sorter.

Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon
Pris: 109 kronor för 375 ml
Nummer: 3501

Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon får hela…

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Chateau Ste Michelle Indian Wells ett riktigt bra vin.
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login