Chateau Musar släpper 1000 flaskor av milleniumårgång

Av den 30 augusti, 2018

Ett välgjort naturvin från Libanon som fått mogna 18 år på flaska blir det perfekta valet till höstens finare middagar. Den 21 september släpper familjen Hochar 1000 flaskor av Chateau Musar 2000 på Systembolaget. Den som gillar Chateau Musars viner kommer att imponeras av denna seriösa årgång som nu utvecklat en Bordeauxlik stil.

Detta rödvin består till lika stor del av druvorna Cabernet Sauvignon, Cinsault och Carignan. Den första utgåvan av Chateau Musar 2000 släpptes i maj 2007 och nu släpps ytterligare 1000 flaskor av denna årgång. En exklusiv utgåva då vinet fått vila elva år till i källaren hos Chateau Musar.

-Jag ser verkligen fram emot att lansera vinet då det har utvecklats till ett mer harmoniskt vin med en viss mjukhet och fina komplexa toner, säger Beatrice Giese, produktchef hos Arvid Nordquist.

Château Musar är ett speciellt vin, inte minst för att det är en millenium årgång utan också på grund av att familjen Hochar vill påverka vinets resa så lite som möjligt. Familjen låter naturen bestämma över varje skede i framställningen av vinet från första knopp till buteljering.

Det är ingen tvekan om att Chateau Musar 2000 är ett naturvin. Vinrankorna som växer i den kalkrika lerjorden på de vackra sluttningarna i Bekaadalen får en helt naturlig växtperiod, naturlig jäst på skalen sätter igång jäsningen och vinet filtreras inte.

Med sin djupt röda färg som är något mörkare än den Chateau Musar vi är vana vid avger vinet nu en spännande och hänförande doft av mogna fikon, plommon, läder, mörkt te och tobak. Smaken påminner om ett finare vin från Bordeaux och bjuder på toner av mogna svarta körsbär, fikon och mörk choklad. Slutligen är denna årgång ett vin som ger avtryck och för den som har tålamod kan den utvecklas några år till på flaskan även om den visar sitt rätta jag redan idag. 

Chateau Musar 2000
Pris: 389 kr
Art.nr 99017

Mat & Dryck | Chateau Musar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login