Château Bernadotte 2010 – premiär för en toppnoterad årgång

Av den 14 oktober, 2018

Lagom till 200-årsfirandet av ätten Bernadotte på Sveriges tron lanserar Château Bernadotte den kritikerrosade årgången 2010. Ett utmärkt år som bjöd optimal mognad och kännetecknas av balanserade, lagringsdugliga viner.

Med fäste från vinlegenden och den förre innehavaren Mme. May-Eliane de Lencquesaing på Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, är Château Bernadotte en av de högst ansedda Cru Bourgeois i Bordeaux. Ägorna ligger i Haut-Médoc med även en del i Pauillac.

Här råder mycket gynnsamma förutsättningar och slottets viner är kända för sin oeftergivligt höga kvalitet. Château Bernadotte 2010 är en klassisk blend på Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Lagrat i 14 månader på franska ekfat, varav en tredjedel nya. Vinet bjuder djup koncentration och insmickrande elegans i balanserad stil. Ett vin att njuta idag eller lagra i ytterligare ett antal år.

Château Bernadotte vilar på en gedigen historia. Slottets namn är en hyllning till Napoleons framgångsrike fältherre Jean-Baptiste Bernadotte som 1818 kröntes till kung över Sverige och Norge. Betydande skeden är då svenske Curt Eklund köpte slottet 1973 med höga ambitioner, vilka ytterligare togs vidare då grannen Mme. May-Eliane de Lencquesaing förvärvade slottet en tid senare.

Idag drivs ägorna vidare med stor passion och under ständig utveckling, detta genom att förena tradition med nytänkande, ständigt utifrån ett hållbart perspektiv.

79193 Château Bernadotte 2010, 325 kr, finns i beställningssortimentet.

Mat & Dryck | Château Bernadotte 2010
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login