Charta 77 spelar akustiskt på East West

Av den 10 oktober, 2016

Per Granberg är låtskrivare, sångare och musiker i punkbandet Charta 77, i sin älskade hemstad Köping driver han också också musikrestaurangen Ögir och Lilla Hotellet med hustru Lotta; ölbryggeriet Strömsholms Brygghus med Dan Sederowsky samt skivbolaget Birdnest Records.

Per Granberg med Charta 77 gör ett akustiskt gig i Örebro på East West fredag 18 november!

Nu utkommer Per Granberg med boken ”…trodde jag skulle ändra världen, förändrade bara mig själv.”

  • Detta är en bok med klassiska låttexter och berättelser om hur det gick till när låtarna föddes och blev till.
  • Detta är en bok om en människa, en bok om punk, en bok om ett liv.
  • Detta är en bok om kemikaliefabriker, atombomber och Gestapomän; en bok om en son som föds, en vän som dör för tidigt, om en hjärnblödning som förändrar så mycket.
  • Detta är boken om Charta 77. Detta är boken om Per Granberg. Han har skrivit boken själv. Boken är rikligt illustrerad med klassiska bilder och affischer.
  • Detta är en bok för dig som minns och för dig som vill veta hur det var och hur det kom sig. En bok med många bottnar och dimensioner. En berättelse om en 35-årig punkepok. En berättelse om ett rikt, spännande och omväxlande liv.

Boken om och av Per Granberg handlar också om dig och mig, när du lär känna Per Granberg lär du dig också mer om dig själv.

I Erik Nivas förord kan vi läsa:
”På den svenska punkscenen har Per Granberg alltid varit lite mer ambitiös, lite mer svårtolkad och lite mer utmanande än så gott som alla andra.
Han skrev om allt ifrån globala världssamfund och internationella banksystem till långt mycket mer småskaliga strukturer och hierarkier. Han gjorde punktexter av östtyska barnsagor, slagordsrefränger av italienska skräckfilmer. Han skrev en punkmusikal om ett rockbands uppgång och fall, och en temaskiva om både hur lite och hur mycket som fick plats i normerna runt hans hemstad Köping.

Där fanns elden, hungern och övertygelsen – men där rymdes gråzonerna, tvivlen och grubblerierna också.
Ofta var det texter som tog omvägar förbi de enkla, upptrampade vägarna. Istället var det texter som krävde något både av den som skrev dem och av de som lyssnade på dem. Och det visade sig vara som det är med det mesta här i livet – det som kräver något är i slutändan även det som ger något. Ambitionerna och pretentionerna jag först uppfattade som påfrestande var i själva verket det som gav de här texterna sitt existensberättigande och sin livskraft.

Det är de som gör så att Charta 77 spelar vidare efter nästan 35 år, och det är de som gör så att det fortfarande är intressant att lyssna.
Världen blev aldrig enklare och mer okomplicerad för oss som lyssnade på Per Granberg, men den blev rörigare, brokigare och lite mer spännande. Jag tror att den blev sannare, jag vet att den blev större.”

Per Granberg har fått Hultsfredsfestivalens och P3:s Eldsjälsstipendium. Han har belönats med Köpings kommuns hedersutmärkelse Guldgalten och tillsammans med hustru Lotta Granberg utnämnts till Årets Västra Mälardalsbor av lokaltidningen Bärgslagsbladet i Köping.

CD ingår i boken – Charta 77 spelar klassiska hits akustiskt.

Boken är på 294 sidor, rikligt illustrerad med nostalgiska bilder och klassiska affischer. Hård pärm, rundad rygg. Inlagans format 130 x 210 mm. Bokhandeln/nätbokhandeln beställer boken hos Förlagssystem. Privatpersoner frågar efter boken i bokhandeln eller beställer hos Adlibris eller Bokus. Boken utkommer den 20 oktober. ISBN: 978-91-86581-49-7

Charta 77 gör ett akustiskt gig i Örebro på East West fredag 18 november!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login