Charmig roman av Sveriges nya feelgood-drottning

Av den 1 juni, 2018

Ewa Klingberg har gjort sig ett namn i den växande feelgood-genren. Med romanen Manglade dukar och vikta servetter slog hon an precis rätt ton för att locka läsare på jakt efter underhållning, värme och känsla. Nu släpper vi den helt fristående uppföljaren Lånat silver och krossat glas – lagom till sommarläsningen.

Ewa Klingbergs roman Manglade dukar och vikta servetter gjorde succé hos svenska romanläsare – och lyssnare! Efter ett tidigare arbetsliv som lärare är Klingberg författare på heltid sedan 13 år tillbaka. Hon har skrivit romaner såväl som noveller för veckopressen.

Nu är Ewa Klingberg aktuell med uppföljaren Lånat silver och krossat glas som skildrar den medelålders kvinnan Marika, som lämnat både kärleken och dottern bakom sig för att bosätta sig djupt inne i de småländska skogarna. Men hur trivs hon egentligen med det nya livet?

Redan till hösten, oktober närmare bestämt, kommer den tredje delen i Ewa Klingbergs Huskvarna-serie. Boken heter Vaxade juveler och brända hjärtan och är även den helt fristående. Mycket har dock romanerna gemensamt: karaktärerna bor i Huskvarna, historierna utspelar sig växelvis i nutid och på 1800-talet och skildrar oväntade möten, kluriga livsfrågor och varma vänskapsrelationer. 

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login