Champagne | Exklusiv listning av Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004

Av den 22 februari, 2016

Torsdagen den 25 februari släpps Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 i en begränsad upplaga om 48 flaskor som går att beställa exklusivt på Systembolagets hemsida/webblansering.

Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 är en av varumärkets kronjuveler. Det är en lockande och förförisk champagne som påvisar en balans mellan generositet och elegans: ett vin som just börjat blomma.

Champagnen är ett resultat av kontraster. Efter en kall vinter och vår med mycket frost började temperaturerna stiga under maj och i början av juni för att sedan sjunka igen, vilket förlängde blomningsperioden med nästan två veckor. Juli var torr med optimal temperatur innan den sjönk igen i augusti. Lyckligtvis återvände värmen igen i september och när det var dags för skörd hade druvorna fått den perfekta balansen av sötma och syrlighet.

Vinet har en klar, opaliserad ton med gröna inslag och len konsistens. Doften är rik och delikat med noter av syren och ung frukt som apelsin, persika och grapefrukt, med spår av vanilj och grädde.

Smaken är frisk och karakteristisk och utvecklas dynamiskt i munnen med en elegant eftersmak. Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 passar perfekt till kaviar eller skaldjur som havskräftor, kammusslor eller hummer.

Chardonnaydruvorna kommer exklusivt från två legendariska vingårdsskiften: Bouron du Midi samt Bouron Leroi som ligger i hjärtat av Côte des Blancs. Belägna halvvägs uppför den sydöstra sluttningen i denna exceptionella Grand Cru har skiftena förmånen att exponeras mot de första solstrålarna på morgonen vilket främjar en långsam och jämn mognad av druvorna. Åtta år av källarlagring och en liten dos av socker (8g/l) hjälper att skapa ett förförande vin med en fantastisk balans.

Perrier- Jouët har över 200 års erfarenhet av att skapa prisbelönta årgångschampagner. Under den tiden har huset haft endast sju källarmästare, var och en tränad av dess föregångare – liksom hantverkare som för vidare sin hemliga konst från far till son. Belle Epoque Blanc de Blancs är kronjuvelen i Perrier Jouëts portfölj, deras diamant slipad till perfektion.

”Grand Brut cuvée är den perfekta introduktionen till husets samling.”
Hervé Deschamps, Källarmästare

”Denna linje (Belle Epoque 2007, Belle Epoque Rosé 2006 och Belle Epoque Blanc de Blancs 2004) avslöjar renheten och autenticitet hos Perrier-Jouëts terroir.”
Hervé Deschamps, Källarmästare

Flaskan är ett konstverk i sig, designad 1902 av glaskonstnären Emile Gallé, ledaren av Art Nouveau rörelsen.

Artikelnr: 96063 – beställningssortiment
Pris: 2999 kr
Volym: 750 ml
Alkoholvolym:12.5 %
Lanseringsdatum: 25e februari på www.systembolaget.se

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login