Champagne | Exklusiv lansering av cognac, L de Gourmel Grande Champagne

Av den 17 augusti, 2016

För första gången i Sverige lanseras L de Gourmel Grande Champagne i en begränsad upplaga om 72 flaskor med ett exklusivt etui fredagen den 19 augusti på Systembolaget.

Léopold Gourmel är stolta över att få presentera sin Premier Cru Grande Champagne som är tillverkad med Olivier Blanc’s mångåriga erfarenhet av att göra exceptionellt fin cognac. Olivier har jobbat målmedvetet med kvalitén och cognacen i denna blend är över 20 år gammal och kommer ifrån Grande Champagne. Det här är en exklusiv produkt med en elegant karaff som har en stopper av kanadensisk jade, en träram av fransk ek och ett etui med en skinande metallplakett.

L de Gourmel Grande Champagne

Doft: ett mycket raffinerad uttryck med inre kraft och nyansrikedom, milda nyanser av vilda blommor, havtorn samt nyanser av nötter.

Smak: en mjuk och silkeslen munkänsla som täcker gommen med en blommig arom, behaglig värme och en kvardröjande finish av blommor.

Pris: 2 000 kr
Alkoholhalt: 40%
Storlek: 70 cl
Artikelnr: 40425-01

Kul att veta:
Alla druvorna till Léopold Gourmels cognac odlas ekologiskt och man värdesätter en naturlig vinmakning. Alla vingårdslägen vinifieras separat för att ta vara på varje enskild terroir och till skillnad från andra producenter blandar man inte årgångar. Efter jäsningen låter man vinet vila på sin jästfällning innan en snabb destillering för att bevara råvarans karaktär. Efter destillering lagras cognacen i sex år på orostade franska fat från Alliers. Man kylfiltrerar ej cognacen för att bevara den naturlig och man tillsätter heller inga färgämnen. All reducering av alkoholstyrka sker mycket varsamt.

Mat & Dryck | Champagne
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login