Celebrandum Reserva Sec passar att fira med

Av den 9 juni, 2020

Det kom nyligen in en ny Cava på redaktionen, det är ju alltid är trevligt med bubbel och särskilt nu när sommaren tar sina första stapplande steg.Det var en flaska Celebrandum Reserva Sec som kom och det är den vi skall prova denna gång.

Doften är fräsch och fruktig med toner av gröna äpplen, citrus och vitt bröd. Smaken är även den fruktig och frisk med en viss sötma och toner av gröna äpplen, päron, persika och vitt bröd.

Vinet tillverkas på druvsorterna Macabeo, Xarel-lo och Parellada som odlas framförallt i Katalonien i norra Spanien. Producenten Castell d’Or är ett kooperativ som består av ett flertal producenter i Katalonien där vinmakare är Joan Rabada.

Detta tycker jag är en mycket god Cava och detta till ett mycket bra pris, så har du något att fira så tycker jag att du skall passa på att skaffa dig en flaska.

Jag skulle vilja servera detta vin till en plockbricka med lufttorkad Iberico skinka, Manchego ost, rostade salta mandlar och frukt. Men det passar även utmärkt för sig själv.

Celebrandum Reserva Sec
Pris: 97 kronor
Nummer: 7574

Celebrandum Reserva Sec får hela…

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Celebrandum Reserva Sec passar att fira med
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login