CCS Aloe Vera – återfuktande och lugnande för utsatt sommarhud

Av den 14 maj, 2020

Torr hud, insektsbett, solsveda och ytliga brännskador – med den svenska sommaren kommer också olika hudåkommor. Hur kan man lugna och lindra besvären? CCS Aloe Vera hudvårdsserie med ursprung i Dalarna har produkterna du behöver i semesternecessären.

”Aloe Vera har använts länge för sina vårdande och välgörande egenskaper. Hudvårdsserien CCS Aloe Vera är ett utmärkt val för dig som vill ha lugnande, svalkande och fuktgivande produkter under sommaren”, säger Elin Car, International Brand Manager på Karo Pharma.

Här har vi samlat några råd kring hudvård och produkter i sommar.

1. Lindra solsveda och insektsklåda
Vid solsveda och klåda av mygg och knott behöver huden lugn, svalka och återfuktning. Prova en mjukgörande och fuktgivande gel som innehåller högkoncentrerad Aloe Vera.

Tips! Vill du ha en återfuktande gel som absorberas snabbt? CCS Aloe Vera Gel är en oparfymerad fuktgivande gel som känns svalkande och lugnande på torr hud, solsveda och hud som har klåda från insektsbett. Gelen passar också bra att använda efter rakning. Produkten innehåller ekologiskt odlad Aloe Vera som huvudingrediens. Gelen är fettfri, lätt och klar och kan användas över hela kroppen. Passar dessutom alla hudtyper.

2. Använd en somrigt svalkande ansiktsmist
På sommaren är det skönt med svalka, återfuktning och lugn för den varma ansiktshuden – i synnerhet i slutet av dagen när huden stramar och känns torr och trött. En spray som funkar för såväl ansikte som kropp är lätt att ha tillhands i strandväskan. Den absorberas fint och jämnt utan att lämna en kladdig yta.

Tips! Behöver ansiktet en uppfriskande touch? CCS Aloe Vera Spray är en rikligt fuktgivande spray som känns svalkande och lugnande på torr hud, vid solsveda och klåda från insektsstick. Den lätta och klara sprayen är utmärkt som återfuktande ansikts- och kroppsmist under varma sommardagar. Den innehåller högkoncentrerad Aloe Vera som är ekologiskt odlad. Sprayen innehåller dessutom fuktgivande gurkextrakt och lugnande allantoin. Spraya direkt på huden, stryk ut och låt torka. Upprepa så ofta det behövs!

3. Ge första hjälpen till brännskadad hud
Har huden blivit solskadad? Eller har du till och med fått mildare brännskador? Då behövs ofta en första hjälpen-produkt som snabbt skyddar, lugnar och kyler huden så att den får möjlighet att återhämta sig.

Tips! CCS Aloe Vera Burn Gel är en brännskadegel för behandling av ytliga brännskador och solskadad hud. Den bildar en tillfällig skyddsbarriär som kyler och lugnar huden så att smärtan minskar. Gelen är enkel att applicera, vattenlöslig och kan enkelt tvättas bort. Applicera rikligt med gel på den berörda ytan direkt efter en brännskada.

4. Skydda och återfukta läpparna
Vissa områden på kroppen är extra utsatta under de varma sommarmånaderna. Läpparna behöver till exempel regelbundet skydd och återfuktning. Ett mjukgörande cerat med naturliga ingredienser gör jobbet!

Tips! Vill du ha naturligt skydd för läpparna? CCS Aloe Vera Lip är ett skönt mjukgörande cerat som är baserat på vegetabiliska oljor och innehåller Aloe Vera som återfuktar och skyddar läpparna. Ceratet är behagligt i konsistensen, lätt att applicera och går snabbt in i läpparna. Det innehåller den naturliga antioxidanten vitamin E och har en mild doft av vanilj.

CCS hudvård – från hjärtat av Dalarna
CCS finns med genom livets små och stora utmaningar – från behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård. Sedan 1979 har vi utvecklat innovativa produkter med funktion och vi ser på hudvård på ett holistiskt sätt. Med vårt läkemedelsarv säkerställer vi kvaliteten och kan fokusera på funktion. Våra produkter utvecklas och tillverkas i Sverige.

Försäljningsställen: CCS hudvårdsprodukter säljs på apotek.

Skönhet | CCS Aloe Vera – återfuktande och lugnande för utsatt sommarhud
Örebroguiden

Källa karo pharma

You must be logged in to post a comment Login