Carrot är tillbaka

Av den 22 april, 2019

Den veganska hudvårdsduon är berikad med ekologiskt odlade morötter som är för krokiga för att säljas i livsmedelsbutiker, men precis lika färska, orangefärgade och vitaminpackade som alla andra morötter.

The Body Shop köper tusentals av den antioxidantrika grönsaken från ett familjeägt lantbruk i England, och tar till vara på morötternas fantastiska egenskaper istället för att de ska gå till spillo. Förpackningarna är även återvinningsbara och gjorda på 55 procent återvunnen plast.

Din nya hudvårdsrutin

Steg 1: Rengör

Rengör ansiktet dagligen med den omedelbart löddrande Carrot Wash Energising Face Cleanser, som består av 93 procent av ingredienser med naturligt ursprung.

Skölj av och upplev känslan av ren, smidig och uppfriskande hud.

Steg 2: Fuktighetsbevara

Pigga upp huden med Carrot Cream Nature Rich Daily Moisturiser som är en perfekt dagkräm för att intensivt fuktighetsbevara, ge lyster och en jämnare hudton.

Hela 97 procent av ingredienserna i krämen är av naturligt ursprung.

Ekologisk Community Trade-Aloe Vera från Mexico
Aloe används främst för sina fuktighetsbevarande och lenande egenskaper och är en räddare för känslig hud. The Body Shop arbetar tillsammans med Campeche-lantbrukarna på Yucatanhalvön i sydöstra Mexiko, för att hjälpa till att utveckla och stödja inhemska kvinnliga lantbrukare som lever i utkanten av regnskogen. Vi kan därmed köpa in vår Community Trade-producerade ekologiska aloe av hög kvalitet samtidigt som vi hjälper det lokala samhället och miljön. De näringsrika aloeväxterna odlas på ekologiskt certifierad mark i närheten av tre biosfärområden i regnskogen, och för att bevara mineraler och vitaminer, så hanteras de handplockade bladen redan sex timmar efter skörd.

Produkterna är veganska och Cruelty Free och finns hos The Body Shop i Örebro.

Skönhet | Carrot är tillbaka
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login