Profilen – Caroline Orrvik framgångsrik restaurangchef och inredningsstylist

Av den 2 februari, 2017

Jag får fånga Caroline i farten på Stora Örebro där hon nu är restaurangchef och i full färd med att tänka ut hur hon skall forma stället nu efter ägarbytet.

Namn?
Caroline Orrvik.

Bor?
I en lägenhet mitt i stan (Örebro).

Familj?
Två barn, Theo och Nelly.

Yrke?
Restaurangchef på Stora Örebro och så är jag ju inredningsstylist också.

Vad är det bästa med Örebro?
Det bästa med Örebro är förutom familj och vänner är närheten till allting.

Vem är Caroline?
Jag är en rätt driven person som är väldigt impulsiv, spontan och glad med många järn i elden, tycker om att vara i hetluften och att skapa.

Vad brinner du för?
– Jag tror att jag brinner för många saker, bland annat människor, jag är otroligt intresserad av människor och hur lika fast ändå olika vi är.

Sen brinner jag för atmosfärer och att skapa sådana. Så även om jag hela tiden haft restaurangbiten där jag får möta människor, prova nya smaker i mat och dryck och kunna erbjuda det bästa av den upplevelsen till andra.

Jag vet att du på senare år blivit mycket intresserad av öl, berätta lite mer om den passionen.
Det är cirka tre och ett halvt år sedan ölen blev en viktig del i och med att jag tog positionen på Örebro Ölcafé och började driva det. Det blev massor att lära sig för jag kunde inte så mycket om öl, jag vill ju alltid bli bäst samtidigt som jag hade tillgång till många duktiga lärare runt mig.

Man skall ju alltid ta med sig det man är bra på, så mer öl kommer det att bli även på Stora Örebro.

Du jobbar ju även som inredningsstylist, vad innebär det?
Jag tror att vi alla är födds med olika gåvor och jag lever hela tiden visuellt i ett kreativt flöde, jag ser saker och ting och förstår hur det skall vara.

Det har fallit sig ganska naturligt för mig då jag ser saker och ting och vad som är, jag skulle nog säga att det är mer av en fallenhet då jag inte tänker så mycket på det utan det kommer mer naturligt.

Sen har människor olika stil och jag tror att jag kan plocka fram den oavsett om du vill ha modernt eller bohemchic eller precis vilken stil du vill ha så kan jag se alla vägar i det.  Det är nog det som ger mycket jobb också att man kan komma med sin lägenhet och säga att jag vill ha det så här och då kan jag visa lite bilder och plocka fram en helhet i det.

Min grej är att jag gillar gamla ting och att blanda det med nytt för att skapa intressanta kontraster, så jag har varit med i tidningar de senaste tio åren med mina inredningar.

Vilken motgång har format dig mest?
Det är nog när människor runt mig gått bort, det är sorgligt men det är då man inser att man måste leva här och nu.

Min mamma gick bort lite för tidigt och då fick jag och min lillebror bli väldigt tighta, vi var rätt så unga.

Vilken är din största framgång hittills?
Det är nog att jag lyckas få tiden till att resa och vara med min familj.

Snabbfrågor…

Stjärntecken?
Oxe.

Förebild?
Människor som följer sitt hjärta.

Resmål?
Cuba.

Film?
Forrest Gump.

Musik?
Soul, funk & pop.

Restaurang i Örebro?
Stora Örebro.

Bar i Örebro?
Stora Örebro.

Restaurang i världen?
Det finns en indisk tapasrestaurang i London som är helt magisk men jag har naturligt vis tappat namnet på den, jag åker alltid dit när jag är i London.

Färg?
Svart.

Dryck?
Kaffe.

Mat?
– Fisk.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då är jag med vänner och familj och bara pratar.

Karl-Johan Sandberg, Profilen | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login