Carl Stanley är tillbaka med nya standupföreställningen ”Född 1996”

Av den 2 juni, 2019

Carl Stanley stod för ett av de största genombrotten i svensk standup-historia när han inom ett år utsågs till Årets nykomling på Svenska Standupgalan, blev den yngsta panelmedlemmen någonsin i ”Parlamentet”, gjorde 232 standup-gig, skapade filmklippet ”Sverige är fullt!” som fick flera miljoner visningar och gjorde succé med sin första egna föreställning ”Ärligt talat”.

Efter två års arbete i landets ståuppklubbar är han nu klar med uppföljaren – ”Född 1996”. I vanlig ordning tar han upp trams, tankar och känslobaserade åsikter som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. Standupföreställningen ”Född 1996” har premiär i Lund den 26 september 2019 och åker sedan ut på en Sverigeturné till bland annat Luleå, Umeå, Örebro, Helsingborg, Göteborg, Stockholm och Malmö.

Carl Stanley har inte legat på latsidan sedan han utsågs till Årets nykomling på Svenska Standupgalan 2016 och avslutade sin Sverigeturné med standupföreställning ”Ärligt talat” 2017. Efter någon veckas semester började arbetet med uppföljaren samtidigt som han fortsatte med sina populära poddar ”Tombola podcast” och ”Carl Stanley podcast”, deltog i ”Parlamentet” och skapade humorserien ”Motorcykelkriget” för SVT tillsammans med Marcus Berggren och Henrik Nyblom.

Nu är uppföljaren till ”Ärligt talat” klar. Carl Stanleys nya standupföreställning ”Född 1996” har premiär i september och åker sedan ut på en Sverigeturné. 

– Sedan min första föreställning ”Ärligt talat” år 2017 har det hänt mycket och nu är det dags att berätta om mina nya tankar. I vanlig ordning kommer jag självsäkert framföra känslobaserade åsikter och tankar som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. Det handlar om allt från relationer till hur jag känner för att min generation, trots att vi är unga, ändå vågar tycka saker. Poängen är att så många människor och djur som möjligt ska få en släng av sleven, berättar Carl Stanley.

”Född 1996” är en standupföreställning av, om och med en 22-åring som insett att han är just 22 år och inte har så bra koll som han försöker få det att verka.

– Jag har fortsatt att se mina egna tillkortakommanden och göra humor av allt som jag tycker är intressant. Jag pratar om mig själv, jag har fått lite mer självdistans men jag är fortfarande arg och orimligt självsäker. Även om föreställningen har en viss ton så har den inget specifikt tema. Det är tankar, känslor och trams som jag skrivit ner de senaste två åren. Precis som standup ska vara, säger Carl Stanley.

Föreställningen ”Född 1996” har premiär i Lund den 26 september 2019 sen ger sig Carl David ut på Sverigeturné med ett stopp i Örebro Lördag 12 Oktober 2019.

» Mer information här «

Nöje | Carl Stanley är tillbaka med nya standupföreställningen ”Född 1996”
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login