Captain Crimson bjöd på bluesig rock

Av den 24 oktober, 2016

I fredags spelade Captain Crimson på Klubb Tidens Tempo på Satin, klubben har varit ett skönt inslag på Örebros rockscen med flera riktigt bra band som fått stor uppskattning av publiken.

Captain Crimson hade releasefest med nya skivan ”Remind” och de har redan hunnit med två skivsläpp innan, bandet spelade på Retrorocken för några år sedan och jag slogs av bandets många kvalitéer med skönt tryck i musiken.

Bandet utstrålar självförtroende när de börjar spela sin rockmusik som har en skön äkta nerv i soundet, musiken är bluesig riffbaserad rock som framförs med ett varierat scenspråk vilket skapar en stark helhet. Publiken är med bandet från första låten och stämningen är riktigt bra under konserten, låtmaterialet är starkt och jämt utan några egentliga svackor de är duktiga på att skapa intressanta genuina rocklåtar.

Captain Crimson har ett störtskönt tight sound som framförs av skickliga musiker som låter väldigt bra i den lilla lokalen, musiken är okomplicerad, naturlig klassisk rock utan konstigheter som framförs med tonsäker sång av Stefan Norén. Bandet är verkligen retro sjuttiotal som går hela vägen ut och de känns hundra procent äkta, bästa låt på kvällens spelning är ”Dancing madly backwards” som har allt en riktigt bra rocklåt ska innehålla, bra melodi, riff och refräng

Captain Crimson har utvecklats positivt i rätt riktning under de senaste åren och gjorde sitt bästa med stor spelglädje.

Captain Crimson får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Bilder från spelningen.

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login