Captain Crimson är tillbaka med sin tredje platta ”Remind”

Av den 19 oktober, 2016

Captain Crimson och Serpent spelar på Satin fredag 21 oktober, Captain Crimson släpper sin tredje platta ”Remind” och Serpent kommer att fläska på med sin ”Raggar-Doom”.

Örebro-baserade Captain Crimson är tillbaka med sin tredje platta “Remind”!

captain-crimson

Nya skivan släpps 14 Oktober via amerikanska skivbolaget Small Stone Records och veckan efter bjuder vi in till releasefest på Satin.

Captain Crimson startades 2010 och är idag Stefan Lillhager, Mikael Läth, Andreas Eriksson och Chris David.

I September 2012 släpptes debut skivan ”Dancing Madly Backwards”, efter det har det blivit ytterligare en fullängdare “Ageless Time” och Live EPn “A Chaotic Jam Session In Stockholm”.

Serpent bildades 2012 och har släppt två album varav den senaste heter Nekromant som är en mycket intressant skiva vilket lovar mycket för framtiden.

serpent

Vänersborgstrion Serpent fläskar på med vad de själva bäst beskriver som ”Raggar-Doom”.

Med fötterna i Black Sabbath-helvetet, huvudet i Pentagram-himlen och några körsbär på toppen, tuggar de sig stadigt uppåt i det svenska klubb- och festivalträsket.

Under 2015 gick de in i studion, skrev kontrakt med Transubstans Records och släppte i December fullängdaren Nekromant.

Skivan har fått ett minst sagt varmt mottagande som resulterat i Europaturné och spelningar på bland annat Sweden Rock och Live at Heart.

Sagt om bandet..
”Bandet körde igång spelningen med ett riktigt tungt energiskt mangel som sätter ribban högt och i låten ”The Devils Mask” hörs Pentagram, Black Sabbath influenser, men de har hittat ett eget fräscht sound.

Bandet känns verkligen äkta rock´n´roll och de röjer med sin tempofyllda musik som innehåller snyggt gitarrspel av Adam Lundquist som också kör flera tunga solon. Serpent är så bra musiker att de inte behöver mycket scenspråkliga utsvävningar eller mellansnack utan deras musik talar för sig själv. Låten ”Hey You” är en tung komposition, med åt doom genren med snygga riff som fäster sig kvar.

Mattias Ottosons röst är väldigt tonsäker och ytterligare en stark komponent i bandets dynamik som verkligen går hem hos publiken. Mitt humör var verkligen på topp efter Serpents urladdning som var något utöver det vanliga jag hört i år.” – Johan Bergdahl, recensent Örebroguiden.

Missa inte Captain Crimson & Serpent på Satin fredag 21 oktober, kl. 21.00 öppnar dörrarna.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login