Canon släpper två nya kameror i PowerShot G-serien

Av den 12 juli, 2019

Canon utvecklar sin legendariska PowerShot G-serie med två nya kompaktkameror och stora sensorer – i en härlig mix av prestanda och smidighet. Med bildserier i hög hastighet och 4k-inspelning (utan beskärning) förser Canon alla innehållsskapare, vloggare och fotoentusiaster med en kamera som tar kreativitet och teknisk prestanda till nästa nivå.

PowerShot G5 X Mark II har ett nytt 5x f/1,8–2,8 objektiv och elektronisk popup-sökare, perfekt för engagerade fotografer som vill ha en lätt men ändå kraftfull resekamera. PowerShot G7 X Mark III har en 4,2x f/1,8–2,8 zoom och 3,5 mm mikrofoningång, som ger innehållsskapare och vloggare både otrolig bildkvalitet och knivskarpt ljud.

Förstklassig bildhantering i ett kompakt format
PowerShot G5 X Mark II och PowerShot G7 X Mark III väger bara 340 respektive 304 gram och har Canons kraftfulla bildprocessor DIGIC 8, som ger oslagbar prestanda för kameror i fickformat. Med 20,1 megapixels stackad sensor av 1,0-typ blir resultatet sensationell bildkvalitet och livfulla färger i foton och 4k-filmsekvenser. De här senaste tillskotten till Canons G-serie använder sig av CR3 RAW-formatet, med stort dynamiskt omfång och fullt stöd av Canon Digital Photo Professional (DPP) och andra viktiga programvaror utvecklade av tredje part, som ger större flexibilitet vid efterbearbetningen.

PowerShot G5 X Mark II har utrustats med ett suveränt 5x zoomobjektiv – utvecklat med Canons optiska perfektion – som skapar skarpa bilder för avancerade fotografer som behöver en andrakamera. Modellen har en otroligt ljusstark optik med bländare f/1,8-2,8 och passar perfekt i svaga ljusförhållanden, till exempel vid tagningar i städer efter mörkrets infall. Med den här kameran kan man fota på längre avstånd, snabbare och mer ljusstarkt än någonsin tidigare. PowerShot G7 X Mark III har en 4,2x f/1,8–2,8 zoom som hjälper vloggare ta högupplösta filmer på olika platser och i olika tagnings- och ljusförhållanden. Det korta skärpedjupet som den stora bländaröppningen i de här nya kamerorna ger, innebär att fotograferna kan fånga objekt i enastående skarp detalj och skapa en vacker bakgrundsslöja för bilder med professionellt utseende.

Fullständigt kreativ kontroll, från auto till manuellt
De nya kompakta kamerorna ger både fotografer och vloggare fullständigt kreativ kontroll, både i automatiskt och manuellt läge. PowerShot G5 X Mark II och PowerShot G7 X Mark III känns välbekanta och enkla att använda och menyernas design bygger på Canons välkända EOS-kameror. Med kontroll och personlig utformning precis som i digitala systemkameror, kan användare ute i farten förbättra sin tekniska förmåga. Objektivringen ger direktåtkomst till viktiga inställningar, för mer praktisk och enklare hantering. PowerShot G5 X Mark II har en hörnmonterad OLED popup-sökare (EVF) med 100 % täckning. Kreativ komposition underlättas via 2 360 000 punkter och den vinklingsbara touchskärmen är fantastisk vid tagningar i svårare vinklar. Touchskärmen på modellen G7 X Mark III ger vloggare möjlighet att ta filmsekvenser och foton på sig själva med perfekt fokus och korrekt placering i bildrutan.

Autofokusen i både PowerShot G5 X Mark II och PowerShot G7 X Mark III är pålitlig. För att fånga objekten exakt kan en användbar AF+MF-funktion justera fokus manuellt, även efter uppnådd autofokus. Ett inbyggt gråfilter ger enastående bilder med djärva färger, också i svaga ljusförhållanden.

Båda kamerorna har snabb autofokus och fantastiska hastigheter för serietagning med 20 bilder per sekund – så att inga ögonblick går förlorade under en resa eller ett storstadsbesök. RAW Burst-läget ger 30 bilder per sekund och garanterar att även det allra mest spontana ögonblicket kan dokumenteras. De här unika möjligheterna gör PowerShot G5 X Mark II och PowerShot G7 X Mark III helt nödvändiga för resefotografer och vloggare som behöver en lätt men pålitlig kamera.

Framtidssäkra innehållet i 4k
Kamerorna skapar jämna, skakningsfria filmsekvenser, oavsett om man går i ojämn terräng eller sitter i ett fordon i rörelse – allt tack vare den inbyggda digitala bildstabiliseringen. HDR-filmfunktionen ser till att detaljerna inte går förlorade och det större dynamiska omfånget gör att filmentusiaster kan släppa loss kreativiteten och skapa verklighetstrogna inspelningar. Med suverän 4k-filmkvalitet framtidssäkrar de här kompakta kamerorna både film och stillbilder – till gagn för vloggare och fotografer som vill utveckla sina filminspelningskunskaper. Bildfrekvenser på upp till 120 bilder per sekund i läget Full HD ger en fin och jämn slow motion-inspelning som passar perfekt för vloggare. Och ett vertikalt tagningsläge är speciellt framtaget för sociala medier. Båda kamerorna har också automatiska filminspelningsinställningar. Resultatet blir balanserad exponering och hög bildkvalitet, perfekt för alla som vill utveckla sina kunskaper och definiera sina egna stilar. Fortfarande finns manuell kontroll av slutartid, bländare och ISO så att filmentusiasterna har möjlighet att förbättra tekniska färdigheter.

Ansluten på resande fot
Med kompakt storlek och förbättrade anslutningsmöjligheter är kamerorna perfekta följeslagare till vloggare och fotografer i farten. Med Wi-Fi och Bluetooth®1-anslutning fångar man spontana ögonblick och skickar dem direkt till datorn, telefonen eller sociala medier. Modellen PowerShot G7 X Mark III har en livestreaming-funktion för vloggare som vill dela innehåll med sina följare på sociala medier, direkt och i realtid. Anslutna till kompatibla smarta enheter kan PowerShot G5 X Mark II och PowerShot G7 X Mark III automatiskt ta emot information om bildernas GPS-koordinater och förenkla processen för att tagga bilder på sociala medier. När kamerorna används tillsammans med en extern enhet förenklas produktionsarbetsflödena med en ren HDMI-utgång för streaming och extern inspelning.

PowerShot G5 X Mark II och PowerShot G7 X Mark III – viktiga gemensamma egenskaper:

  • Ny 20,1 megapixels stackad sensor av 1,0-typ
  • DIGIC 8
  • 4k-filminspelning (utan beskärning)
  • 120 b/s vid filminspelning i Full HD
  • 20 b/s vid serietagning och 30 b/s i RAW Burst-läge
  • Wi-Fi och Bluetooth®-anslutning
  • Storlek och vikt som passar i fickan

PowerShot G5 X Mark II – viktiga egenskaper:

  • Nytt 5x f/1,8–2,8 zoomobjektiv
  • Elektronisk popup-sökare

PowerShot G7 X Mark III – viktiga egenskaper:

  • 4,2x f/1,8–2,8 zoomobjektiv
  • Livestreaming
  • Mikrofoningång

Rek pris inkl moms:
PowerShot G7 X Mark III: 8999kr
PowerShot G5 X Mark II: 10599kr

Prylar | Canon släpper två nya kameror i PowerShot G-serien
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login