Canon lanserar två nya praktiska kikare

Av den 20 september, 2019

Canon presenterar två nya kikare med bildstabilisering – 8X20 IS som är världens lättaste bildstabiliserande* kikare med 8x förstoring och vikt 420 g samt kikaren10x20 IS med 10x förstoring. De nya modellerna hänger enkelt med överallt och har Porro prismaoptik, fältutslätningselement och Canons Super Spectra-antireflexbehandling. Perfekt för att få en tydlig bild på resan, ute i naturen eller på sportevenemang.

Canon har en unik position att som enda tillverkare kunna erbjuda 11 aktuella kikarmodeller där samtliga har bildstabiliseringsteknik – ett viktigt riktmärke på marknaden för kikarteknik och visningsupplevelse. Med förstoring från 8x upp till 18x har Canon många alternativ för praktisk användning, ljusstyrka, konstruktionskvalitet och storlek – allt med den stabilitet och upplösning som kännetecknar optik utvecklad och tillverkad av Canon.

De här lätta kikarna har siktet på komfort, låg vikt och enkel hantering. De är kompakta och ryms i en liten väska, men har bekvämt grepp och balans, ett stort taktilt fokuseringshjul och bekvämt placerad bildstabiliseringsknapp. Med den anspråkslösa storleken blir kikarna ett perfekt och bekvämt val för både resenärer och naturentusiaster. Kikarna har också ögonmusslor i gummi så att glasögonbärare enkelt kan göra justeringar. Och för individuella synbehov finns en diopterinställning.

Canon 8X20 IS och Canon 10X20 IS har samma världsberömda optik som Canons kameraobjektivserie EF, som bygger på en unik teknik utvecklad och förfinad under decennier. Kikarna använder en optisk bildstabiliseringsteknik med linsförskjutning som direkt korrigerar skakningar genom den tredje linsens rörelse och ger en bekväm visning vid hög förstoring. Detta ökar den effektiva upplösningen i kikarna och gör att ögonen inte blir så trötta, eftersom de kompenserar för naturliga skakningar, kroppsrörelser och externa rörelser – till exempel på en skumpig safari. Resultatet blir tydliga handhållna visningar.

Den stadiga visningen och förstoringen gör det enkelt att identifiera små objekt – även när de rör sig – till exempel vid fågelskådning eller när man vill observera mindre djur eller titta på avlägsna flygplan och tåg. Närgränsen för skärpa på 2 m ger en detaljerad observation av ett objekt, även när det förflyttar sig väsentligt närmare, till exempel i en djurpark eller inom ett inhägnat område.

Canons Porro prismaoptik ser till att båda modellerna levererar exceptionell skärpa och låg distorsion ända ut i kanterna. Kikarna har också en Super Spectra-antireflexbehandling som minskar reflexer, minimerar ljusslöjor och bibehåller hög kontrast och naturliga färger. En fältutslätningslins tar bort fältkrökningen så att betraktaren får en äkta och naturlig visning av objektet.

Kikarna drivs med ett enda CR123A-batteri och båda modellerna klarar upp till 12 timmars bildstabilisering. En enda knapptryckning aktiverar bildstabiliseringen i 5 minuter, alltså ett perfekt val för alla som ska ut på längre äventyr eller som tålmodigt ska observera naturlivet.

Canons optik används i syfte att observera och uppskatta naturlivet, aldrig i syfte att orsaka skador. Tekniken i kikarna följer alltså Canons företagsfilosofi Kyosei, som innebär ”att leva och arbeta tillsammans för allas bästa”. Kunder som använder Canons optiska produkter kan känna sig trygga med att stödja ett varumärke som förstår hur viktigt miljömässig hållbarhet är. Och som försöker hitta lösningar som skyddar vår framtid.

Canon 8X20 IS och Canon 10X20 IS blir tillgängliga i Canons online-butik och hos officiella Canon-återförsäljare från november 2019.

Rekommenderat pris inkl. moms:
Canon 8X20 IS: 5950kr
Canon 10X20 IS: 6590kr

Canon 8X20 IS – viktiga egenskaper:

 • Lätt, väger bara 420 g
 • 8x förstoring
 • Objektivförskjutning, bildstabilisator
 • Antireflexbehandling
 • Närfokus till 2 m
 • +/- 5,9 dioptrikorrektion
 • CR123A-batteri med 12 tim livslängd

Canon 10X20 IS – viktiga egenskaper:

 • Kompakt och lätt, 430 g
 • 10x förstoring
 • Objektivförskjutning, bildstabilisator
 • Antireflexbehandling
 • Närfokus till 2 m
 • +/- 9,2 dioptrikorrektion
 • CR123A-batteri med 12 tim livslängd

* Kikare med bildstabilisering eller kikare som motverkar skakningar (i september 2019), enligt Canons undersökningar

Prylar | Canon lanserar två nya praktiska kikare
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login