Canon lanserar RF 85mm F1.2L USM

Av den 8 maj, 2019

Canon bygger vidare på sitt ständiga engagemang för fotografer och lanserar den senaste generationen av Canons ikoniska 85mm f/1.2L-objektiv – RF 85mm F1.2L USM. 

Objektivet har Canons hittills högsta upplösning, en supersnabb bländare och enastående snabb autofokusering. Perfekt för att ta fina porträtt och vid bröllopsfotografering. I februari berättade Canon om utvecklingsarbetet för objektiv och RF 85mm F1.2L USM är nu det första av sex objektiv med RF-fattning som Canon kommer att lansera under 2019. Objektivet rekommenderas av den prisbelönta fotografen Félicia Sisco (Canon Europe Ambassador) och kommer att höja prestandan ytterligare ett snäpp för alla som använder det legendariska EF 85mm f/1.2L II USM. Samtliga sex RF-objektiv sätter kvalitet och flexibilitet främst – allt för att få till den perfekta bilden.

Imponerande upplösning för alla detaljer
RF-fattningen designades för EOS R-systemet och omvärderade möjligheterna för fotografering och filminspelning. Här fanns verktygen för att utveckla kunskaperna och ta kreativa bilder utan begränsningar. Nya RF 85mm F1.2L USM har utvecklats i enlighet med tekniska framsteg och feedback från slutanvändare och använder de avancerade möjligheterna för att förbättra bildkvalitet och kommunikation mellan objektiv och en kompakt fullformatskamera.

Det korta 85 mm-teleobjektivet ger den perfekta brännvidden för porträtt och smickrande ansiktsperspektiv. RF 85mm F1.2L USM är det andra objektivet i Canons serie (efter EF 35mm f/1.4L II USM) som använder Canons unika BR-optiska teknik. Den banbrytande tekniken korrigerar effektivt axiell kromatisk aberration som inte helt kan korrigeras med en kombination av traditionella glaslinser. Resultatet blir förbättrad upplösning och skärpa. De asfäriska linserna och UD-glasen säkerställer otroligt hög bildkvalitet, minskar objektivaberrationer och har en enastående optisk prestanda.

Hög hastighet, hög kvalitet
RF 85MM F1.2L USM är ett av de snabbaste AF-objektiven med stor bländaröppning för Canons kompakta fullformatskameror. Tillsammans med det korta teleobjektivet och Dual Pixel CMOS AF skapar den snabba bländaren f/1,2 enastående kort skärpedjup, bakgrundsslöja (bokeh) och bakgrundsseparering. Bländaren gör att objektet tycks hoppa fram ur bilden och det 9-bladiga systemet förstärker objektet mot den jämna, suddiga bakgrunden – perfekt för porträttfotografering. Bländaren överför 50 procent mer ljus än ett f/1,4-objektiv för tagningar i utmanande ljusförhållanden – ner till -6 EV (EOS R) och -5 EV (EOS RP) – och fångar stämningen i alla ögonblick.

RF 85mm F1.2L USM använder samma ringformade ultraljudsmotor som RF 50mm F1.2L USM, så att fokuseringen görs snabbt och korrekt och kan spåra objekt när de rör sig i bildrutan. Med en ny mikroprocessor, som använder en ny högpresterande CPU och programvara, använder objektivet EOS R‑systemet för att öka dataöverföringen. Resultatet blir snabbare hantering och autofokusering och fotografen kan fånga ögonblicket på bråkdelen av en sekund.

Exceptionell hantering och hållbarhet
På Canons RF-objektiv finns objektivringar där man kan programmera inställningar som TV, AV, ISO och exponering. Idealiskt för bröllopsfotografer som behöver varierande inställningar både för fina foton i smyg och iscensatta tagningar. Det finns också ständig möjlighet till manuell justering via objektivets fokusring, utan att behöva byta till MF-läge. RF 85mm F1.2L USM har den legendariska L-seriens vädertåliga skyddstätningar, som passar perfekt att användas utomhus och vid tagningar på plats.

Den prisbelönta bröllopsfotografen och Canons ambassadör Félicia Sisco kommenterar: ”Som bröllops- och porträttfotograf måste jag kunna lita på mina verktyg så att jag kan koncentrera mig på objekten och berätta deras story. Jag har använt Canons ikoniska 85mm 1,2-objektiv i över 20 år för att det är snabbt och har stor bländare, något som garanterar fina bilder. Även när ljuset är svagt.

Nya RF 85mm F1.2L USM är bättre än jag kunde föreställa mig. Objektivet ger ett skärpedjup och en bokeh som är omöjligt att uppnå med andra objektiv, och jag vet redan att det kommer att bli en grundpelare i min tillbehörsväska. Det separerar objektet från bakgrunden och levererar skarp fokus på objektets ögon – med hisnande resultat – och inga ögonblick går förlorade.”

Rekommenderat pris inkl. moms: 33 080kr

Säljstart: juni 2019

RF 85mm F1.2L USM – viktiga egenskaper

  • Extremt högpresterande 85 mm fast objektiv
  • Brännvidd 85 mm för smickrande perspektiv, perfekt för porträtt
  • Mycket stor f/1,2 bländare med 9 bländarlameller för överlägsen prestanda i svagt ljus och mjuk bakgrundsslöja
  • BR-optik (Blue Spectrum Refractive) reducerar kromatisk aberration för högsta bildkvalitet
  • Asfäriska linser och UD-glas säkerställer högsta upplösning över hela bilden
  • Ultraljudsmotor för jämn, nästan tyst manövrering
  • Objektivring, ger direkt kontroll över Tv/Av/ISO-inställningar
  • ASC-beläggning (Air Sphere Coating) förhindrar att ljusslöjor och reflexer försämrar bildkvaliteten

Prylar | Canon
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login