Canon lanserar nytt objektiv för EOS R-systemet

Av den 15 juli, 2019

Canon utökar sin RF-objektivserie och lanserar RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – det senaste för kreativa entusiaster som påbörjar sin resa med EOS R-systemet. Det kompakta objektivet rekommenderas av Richard Walch, känd actionfotograf och Canon Ambassador, och ger stora kreativa möjligheter med 24-240 mm 10x zoomomfång, som möjliggör exceptionella fullformatsbilder.

Objektivet är fantastiskt flexibelt och alla som vill förmedla ett kreativt uttryckssätt via fotografering – och särskilt på resor – har här ett verktyg som hanterar allt från vidvinkelfoton till tele i enastående kvalitet.

I februari berättade Canon om utvecklingsarbetet med sex RF-objektiv. I april lanserades modellen RF 85mm F1.2L USM och objektivet RF 24-240mm F4-6.3 IS USM blir nu det andra objektivet som introduceras under 2019 – med seriens största zoomintervall. Samtliga sex RF‑objektiv kommer att erbjuda fantastisk kvalitet och flexibilitet för alla som är ute efter den där perfekta bilden med EOS R-systemet.

Imponerande fullformatszoom till överkomligt pris
RF 24-240mm F4-6.3 IS USM är kompakt och enkelt att bära med sig. Det väger bara 750 gram – otroligt lätt med tanke på den brännvidd objektivet täcker. Med 10x zoom, många olika brännvidder och bländare mellan f/4-6,3 är det här objektivet ett perfekt val för kreativa, entusiastiska fotografer som vill få ut största möjliga flexibilitet från EOS RP-kameran och RF‑objektivsystemet. Objektivets vidvinkel med 24 mm brännvidd är idealiskt för gruppfoton, landskapsfotografering och stadsvyer. Och telet på 240 mm är perfekt för att fotografera sporthändelser på lagom avstånd, olika event, naturliv och människor. Med sin diamanttandade fokus-/objektivring och stora, låsbara zoomring med100° rotation ger RF 24‑240mm F4-6.3 IS USM användarna direkt och exakt kontroll för att fotografera vackra och intressanta motiv – med bästa möjliga resultat. RF-fattningens stora och korta bakfokus gör att objektivet kan konstrueras med stora bakre linselement, som ger maximal bildkvalitet och som ger fotograferna möjlighet att uppnå fantastiskt kreativa resultat.

Exceptionell bildkvalitet med autofokus och stabilisering
RF 24-240mm F4-6.3 IS USM har bildstabilisering i fem steg och är det första fullformatsobjektivet med dynamisk bildstabilisering. Resultatet blir enastående stabilitet vid handhållen tagning, även vid mycket korta slutartider. Här kan fotograferna verkligen flytta fram sina kreativa gränser. Bildstabiliseringen ger kristallklara bilder i svagt ljus och stabila filmsekvenser med bländarinställning i 1/8 steg – för spontan fotografering och filmning på resande fot. Nano-USM autofokus kombinerar fördelarna med stegmotor (STM) och ringformad ultraljudsmotor (USM), 88 % horisontellt x100 % vertikalt över bildrutan med Dual Pixel CMOS AF. Objektivet är snabbt och tyst vid filminspelning.

Lyxig look och känsla, matchar EOS R-systemet perfekt
RF 24-240mm F4-6.3 IS USM passar perfekt till Canons lättaste, kompakta fullformatskamera EOS RP och ger EOS R-systemets alla fördelar. Systemet lanserades i september 2018, levererar oöverträffad optisk perfektion, har världens snabbaste autofokus[1] och snabbare kommunikation mellan kamera och objektiv genom den nyligen utvecklade RF-fattningen. I EOS R-systemet gäller snabb prestanda, suverän ergonomi och överlägsen bildkvalitet utan kompromisser – precis som för det här nya objektivet.

Richard Walch, Canon Ambassador och action-/sportfotograf, avslutade nyligen en 12‑dagarsresa längs norska kusten, från Bergen till Kirkenes. I hans utrustningsväska fanns RF 24‑240mm F4-6.3 IS USM.

Så här säger han om detta: ”Jag tog med det här objektivet på en resa för att testa vad det klarar. Mitt uppdrag var att hitta motperspektiv; land mot vatten och vatten mot land. Jag ville ha det här flexibla objektivet för att fånga stundens ingivelser under min resa. Norges skönhet är häpnadsväckande – och när man befinner sig mitt i allt detta vackra är man tvungen att göra landskapet rättvisa via enastående bildåtergivning. Det här objektivet är ett perfekt reseobjektiv och ett idealiskt val för fotografer som tar steget in i EOS R-systemets värld. Det är kompakt och lätt, men kompromissar inte med kvaliteten. Ett mycket bra val om man vill ha ett allt-i-ett-objektiv. Och för alla som vill förstärka sina kreativa möjligheter under resans gång, kan jag verkligen rekommendera RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.”

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – viktiga egenskaper:

  • 24-240 mm zoomomfång
  • Bildstabilisering i 5 steg och dynamisk bildstabilisering
  • Asfäriska linser och UD-glas samt Super Spectra antireflexbehandling
  • Cirkelformad 7-bladig bländare f/4-6,3
  • Nano-USM autofokus
  • Justerbar fokus-/objektivring
  • Inbyggd digital objektivoptimeringsprofil (DLO) och elektronisk distorsionskorrigering

Rekommenderat pris inkl. moms
RF 24-240mm F4-6.3 IS USM: 11790kr

Richard Walch – Canon Europe Ambassador
Richard Walch har en livslång passion som fotograf och det som började som en hobby – att fota sina snowboardvänner i Alpernas skidbackar – blev snabbt hans levebröd när ryktet gick om kvaliteten på hans actionbilder. Och ganska snart tog han bilder från världens alla hörn.

Richard är känd för sin kunskap om ljusförhållanden, skärpa och komposition och är mycket efterfrågad som fotograf och filmmakare. Han har fått flera utmärkelser för sitt arbete, bland annat guldpriset i International Calendar Awards för sitt projekt Art Of Sailing.

Bland de senaste uppdragen finns en vinterreklamkampanj för Canon i Argentina, filmning av superelbilen Quant i Monaco, officiell fotograf för den tyska seglingsbesättning under Americas Cup och fotografering av World Cup-slalomtävlingarna i Schweiz för Audis räkning.

[1] Gällde vid lanseringen (5 september 2018) och utifrån tester med tillgängliga kompakta fullformatskameror

Prylar | Canon lanserar nytt objektiv för EOS R-systemet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login