Calvados | Prova en spännande rådjurgryta med smak av Boulard Calvados Grand Solage

Av den 14 mars, 2015

Jaktsäsongen är över och våra förråd är fyllda med viltkött. Så varför inte experimentera lite med klassiga viltrecept fram till jakten drar igång igen? Som att tillsätta Boulard Calvados Grand Solage till din rådjursgryta för lite härlig sötma till de kraftiga smakerna.

För att sätta guldkant på middagen rekommenderar vi en spännande fördrink – East Corner – med ingefära, chili och lime. En riktig smakupplevelse som ingen kommer glömma.

Precis det som kännetecknar jakten, spännande upplevelser vi aldrig glömmer.

Boulard Calvados Grand Solage

Varunummer: 58
Pris: 301 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %
Ursprung: Normandie, Frankrike

Fördrinken East Corner | 1 pers

Mortla lite ingefära, två små bitar chili och en köttet från en lime i en shaker. Häll över 4 cl Boulard Calvados och skaka. Sila upp i ett isfyllt glas och toppa med kall fruktsoda. Servera direkt.

Rådjursgryta med Boulard Calvados | 4 pers

Ingredienser:
350 g grytbitar av rådjur
3,5 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl Boulard Calvados
1 tsk enbär
1 lagerblad
3 schalottenlökar
2 morötter
2 dl crème fraiche
2 msk lingon
1 tsk timjan
Smör till stekning
Salt och peppar

Gör så här:
Bryn köttet i smör. Krydda med lite salt och peppar. Lägg köttet i en gryta och häll över smöret som blir över från stekpannan tillsamman med vatten. Låt grytan puttra cirka 10 minuter. Hacka under tiden löken och skär morötterna i små skivor. Bryn grönsakerna i en stekpanna och lägg sedan över grönsakerna i grytan. Häll i en skvätt Boulard Calvados Grand Solage och koka på svag värme i cirka 30 minuter. Strö över timjan och lite lingon och servera med potatis.

Mat & Dryck | Calvados
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login