Café | Gamla Örebro en klassiker i ny tappning

Av den 10 april, 2015

Det har nu gått drygt en månad sedan grabbarna bakom Lilla/Stora Örebro tog över Café Wadköping för att skapa vad som nu är Gamla Örebro.

Vad Caféet beträffar så fortsätter man med det som förut, med den skillnaden att lunchbuffén är utbytt mot en fast meny med bordsservering. Man har också bytt leverantörer så att allt är så lokalt det går, bland annat kommer brödet från Jeremiabageriet som ligger runt hörnet.

Det är kul att se att de valt att behålla den gamla stilen på stället, men cafét har samtidigt fått en välbehövlig uppfräschning.

Uteserveringen är på plats och man kommer traditionsenligt att erbjuda glassförsäljning, men man kommer också att erbjuda kvalitetsdrinkar samt vin och öl då man har fullständiga rättigheter.

På övervåningen håller man för närvarande på med att bygga en ny bar och här kan man hålla privatfester, bröllop med mera. Även konferensdelen har man i full gång, här finns allt man behöver för en lyckad konferens men man kan även hålla sitt årsmöte eller anordna festligheter här.

Längre fram kommer möjligheten att boka olika provningar som Rom, Vin och Chokladprovning.

Någonting som man på Gamla Örebro ser fram mot är att kunna erbjuda örebroarna ett klassiskt julbord i en unik miljö.

Inom en snar framtid utlovar man också gästspel från kända kockar och i augusti blir det matmarknad i Wadköping, där ett femtiotal krögare och leverantörer kommer bjudas en helg helt i matens tecken.

Gamla Örebro är väl värt ett besök och varför inte prova på köttbullarna av naturbeteskött!

Öppettiderna är 10 – 17 måndag till söndag.

Karl-Johan Sandberg, Vin Dryck| ÖrebroguidenKarl-Johan Sandberg, Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login