Cabernet Sauvignon Old Vine Series 2016 by Casas Patronales

Av den 26 maj, 2018
Cabernet Sauvignon Old Vine Series 2016 by Casas Patronales 99 Sek art. 71331

Cabernet Sauvignon Old Vine Series 2016 by Casas Patronales, Sveriges bäst säljande chilenska vinproducent lanserar äntligen ett nytt högkvalitativt vin på flaska. Vi är glada, förväntansfulla samt stolta över att kunna lansera ”monster” årgången 2016.

Casas Patronales Old Vine Series är en helt ny satsning där Sverige är först ut. Sverige är en viktig marknad och man försöker alltid stämma av med de svenska konsumenterna i ett tidigt skede. Denna gång så står vi för VÄRLDSPREMIÄREN av detta vin.

Old Vine betyder att druvorna kommer från gamla vinrankor, i detta fall kommer Cabernet Sauvignon:en från i snitt 60 år gamla rankor i Maule. När vinstockarna blir äldre får man ut färre, men mer koncentrerade druvor vid skörd. Det bidrar till att vinet blir fylligare och kraftigare. Precis så som vi svenskar vill ha det. Frukten till Old Vine Series skördas för hand och är noga utvald för att ge ett så bra och personligt vin som möjligt. Stor fokus läggs vin selekteringen och sorteringen av druvorna. Även detta är fortfarande ett helt manuellt arbete och görs för hand. Första vinet i den nylanserade vinserien är Cabernet Sauvignon. Vinet är fyllt med härlig frukt, fin struktur och integrerad fatkaraktär. Vinet har en frisk, balanserad syra med inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, lakrits, mörk choklad, kaffe och kvalitativ fransk ek.

Vi har jobbat väldigt nära Casas Patronales vinmakare – Alejandro Sanchez, för att få till det perfekta vinet. Kraftfullt, men balanserat med en tydliga avsändare.

Vinet går med fördel att lagra i 3-5 år och dekantera gärna flaskan en timme innan middagen. Vinet är stort och passar perfekt till den svenska såsom den chilenska asado grillningen.

Casas Patronales är en familjeägd producent som är etiskt certifierade via Fair for Life. För dem är det viktigt att bidra till samhället och att de som jobbar för dem i vingården har det bra.Vinerna från Casas Patronales är därför ofta märkta med Fair for Life. Att vara certifierad Fair for Life innebär att man stödjer rättvis handel och mänskliga rättigheter i hela produktionskedjan. Ekocert, som utfärdar certifieringen, återinvesterar i det lokala samhället och hjälper till att säkra ett hållbart jordbruk, såväl i som runt vingården.

Old Vines Series Cabernet Sauvignon 2016 by Casas Patronales

  • 99 sek
  • art. 71331

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login