Bubbel i absolut guldklass

Av den 19 december, 2016

Lagom till nyårsafton lanseras Bottega Gold Brut, en prosecco där det utsökta hantverket återspeglas i både innehåll och förpackning.

I den gyllene flaskan ryms smaker som för tankarna till en trädgård i Venedig; citrus, akacia och päron som balanseras upp av en kryddig underton av salvia.

Bottega Gold Brut är ett hantverk rakt igenom. Druvorna, som är 100 % glera, skördas för hand innan de pressas varsamt. För att vinet ska få bästa möjliga balans mellan intensiva aromer och frisk syra har druvorna omsorgsfullt valts ut från både äldre och yngre vinrankor. Vinet genomgår endast en jäsning för att göra glera-druvan största möjliga rättvisa, innan det buteljeras i den exklusiva handmålade flaskan i guld.

Resultatet är ett mousserande vin som imponerar. Här möter fruktiga smaker av gula äpplen, Williamspäron, citrus och akacia en kryddig underton av italienska örter. Det här är ett perfekt vin att servera som aperitif eller som tillbehör till fisk, skaldjur och italienska klassiker som pasta och risotto. Självklart är det även ett givet val att korka upp till tolvslaget!

Bottega Gold Brut är ett internationellt prisbelönt vin som återspeglar det bästa som Veneto har att erbjuda. Vinhuset grundades 1920 av Domenico Bottega, en vinmakare med en passion utöver det vanliga. Bottega Gold Brut tillverkas i natursköna Bibano di Godega, cirka 50 km från Venedig. Idag exporteras Bottega Gold till ett kvalitetsmedvetet klientel världen över.

Bottega Gold Prosecco
Art nr: 78277
Pris: 229 kr
Volym: 75 cl

Bottega Gold Brut (78277) finns i Systembolagets beställningssortiment i Örebro och kostar 229 kr för 750 ml.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login