Bryggerikrogen i Nora nominerad till årets dryckesupplevelse

Av den 22 februari, 2019

Bryggerikrogen i Nora är nominerade av White Guide till årets dryckesupplevelse, detta är frukten av ett målinriktat arbete där man satt totalupplevelsen gällande mat och dryck i centrum.

Örebroguiden få tag på Veronica Carlsson grundare och dryckesansvarig på telefon för en kommentar.

Jag får gratulera till nomineringen.
– Tackar.

Berätta om ert arbete med mat och dryck.
– Jag startade Bryggerikrogen 2015 och det roligaste för mig med yrket är just kombinationen mat och vin vilket jag också ser som min starka sida så att säga och jag har jobbat med mat och dryck i hela mitt liv. Det jag tycker är kul hos oss är att här är jag med och bestämmer själv, det har man ju inte varit förut.

– Här jobbar vi också väldigt direkt då vi byter delar av menyn varje vecka, så på torsdag innan öppning lagar Erik upp maten och så provar samtliga igenom den och sätter drycken till. Är det då något i maten man känner saknas för att mat och dryck skall passa så bra ihop som det bara går så justerar vi det direkt. På många ställen så sätter man menyn och sen får man välja ett så bra vin som möjligt till den medans vi här har ett större samarbete.

– Vi jobbar också extremt lokalt i köket och försöker göra det med drycken också, vi har ju Apex bryggeri i samma hus, vi jobbar också mycket med Örebro Brygghus som har många roliga smaker på sina öl, Grythyttan vin med bland annat sitt klassiska hjortronsvin och Mjödhamnen i Hällefors där man också kan få lite annorlunda inputs.

– När det gäller vin så finns det inget lokalt utan där har jag satsat på naturviner, dessa har inte riktigt nått hit än men här är människor ganska öppna och villiga att prova. Det har varit betydligt lättare att sälja naturviner här än i Stockholm där många verkar ha bestämt sig från början om man gillar naturviner eller inte.

Vad betyder nomineringen för er?
– Det har aldrig varit ett uttalat mål att vara med i White Guide eller att bli nominerade men när man blir det så vill man ju prestera så bra som möjligt, jag har även tidigare jobbat på ganska hög nivå så det är alltid roligt och ett erkännande av att det man gör är rätt så för mig betyder det jättemycket och det sätter även Nora på kartan kulinariskt.

Vi på Örebroguiden önskar Bryggerikrogen lycka till och hoppas på en vinst för dem.

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Bryggerikrogen i Nora
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login