Brother leder marknaden för A3 bläckstråleskrivare

Av den 10 juli, 2017

Fler och fler företag och privatpersoner ser fördelarna med en allt-i-ett skrivare som kan göra mer än skanna, kopiera, skriva ut i A4 men som även kan skriva ut dokument i A3.

Brother var först i världen med att tillverka skrivare för A3-utskrifter och allt-i-ett skrivare som kan hantera A3 som ett komplement till A4, riktade mot privatpersoner.

Brothers A3-bläckstråleskrivare har blivit bästsäljare och Brother dominerar på marknaden.

Sverige är ett av länderna i Europa där Brother säljer flest A3-bläckstråleskrivare. Brother har en marknadsandel på hela 49 %*,enligt forskning DMR.no gjort.

Förra året sålde Brother 382 154 A3-bläckstråleskrivare i Europa från januari till december, och säkrade där med marknadsandelen på 61 %**. Tvåan ligger på 20%.

”Den svenska marknaden har välkomnat våra A3-skrivare. Speciellt bläckstråle allt-i-ett skrivare med A3-alternativ. Många har insett att det kan vara praktiskt att ha möjligheten att skriva ut dokument större än A4. Kanske inte dagligen, men ofta.“, förklarar Thomas Björnfalk, Country Manager Brother, Sverige.

” Ett exempel är revisorer som skriver ut stora kalkylblad. Dokumenten blir lättare att läsa när de skrivs ut i A3 istället för i A4. Faktum är att skrivarna passar både privatpersoner och företag.“, fortsätter Thomas Björnfalk.

Nästan 10 år med A3-skrivare

Brother lanserade världens första allt-i-ett bläckstråleskrivare med A3-utskrift 2008,

MFC-6490CW. Sedan dess har Brother sålt fler än tre miljoner allt-i-ett skrivare enbart i Europa.

Idag är Brother marknadsledande för A3-skrivare. Skrivarna finns i varierande prisklasser. Det finns även mindre skrivare som kan hantera A3 ibland, men oftast skriver ut i A4.

Gemensamt för alla modeller är att de är stabila och är driftsäkra. Skrivarna är energisnåla, konstruerade med miljö i fokus och håller driftskostnaderna till ett minimum. Brothers A3 skrivare erbjuder:

  • Snabb utskriftshastighet upp till 22 ipm. Första sidan kommer redan efter 6 sekunder.
  • Låg kostnad per sida med möjlighet att använda högkapacitetspatroner för upp till 3 000 sidor svartvitt eller 1 500 färg.
  • Innovativt skrivhuvud som förlänger livstiden från 60 000 till 100 000 sidor.
  • Snabb och användarvänlig färgpekskärm.
  • 50 sidors dokumentmatare (ADF)

Prylar
Örebroguiden

* 2016, DMR.no.
**Infosource analys för väst- och östeuropa, januari-december 2016.

You must be logged in to post a comment Login