Brittiska DIN, The Hawkins, Gain Eleven och Juha Mulari spelar på MH16 i Örebro

Av den 5 december, 2016

pekelof-banden DIN, The Hawkins och Gain Eleven spelar för Musikhjälpen 2016 och Melodifestivalaktuelle Juha Mulari gör en exklusiv comeback från sitt sabbatsår för att gästa!

Det känns otroligt kul att alla tre pekelof-banden kommer att spela under Musikhjälpen på hemmaplan, säger bandens manager Patrik Ekelöf, pekelof management. Att samtliga kommer att bidra till att spela in pengar på olika sätt. Bland annat kommer sångaren i The Hawkins, Johannes Carlsson att auktioneras ut tillsammans med Christoffer Wadensten, mer känd som Meadows, för en hemmaspelning. DIN och Juha Mulari lärde känna varandra under DIN:s Sverigeturné och utan att överdriva kan man säga att ”ömsesidigt tycke uppstod”, så att Juha gästar nu känns bara naturligt och är precis hur kul som helst.

pekelofs båda rockband har precis avverkat turnéer i Tyskland och Ryssland och håller som bäst på att förhandla om skivkontrakt, som förmodligen är klart innan det är dags att avsluta året med en hårdrockskryssning på Cinderella tillsammans med band som Lillasyster, Mustasch och Jay Smith. The Hawkins kommer att göra en exklusiv akustisk spelning på East West under lördagen och den kvällen avslutas på bästa möjliga sätt med att Gain Eleven sätter ett energiskt p för det hela vad gäller på East West med en spelning efter midnatt. En spelning som blir den sista i Live at Hearts ledning som ingår i Musikscen Örebros initiativ under festivalen. Det finns även planer på att släppa material på Spotify och Youtube, exklusivt för Musikhjälpen där intäkterna från det går direkt till Musikhjälpens insamling. Något som inte är nytt för pekelof management.

Jag har haft bössor i flera år och att det känns extra kul nu när det är på hemmaplan kommer kanske inte som någon större överraskning, säger Patrik Ekelöf. Varje krona räknas! I fjol hade jag den stora äran att få arrangera en spelning som ingick i klezmerbandet Räfvens endygns-turné när de slog världsrekord under förra årets Musikhjälpen. Då spelade de på Heavens Door som nog aldrig varit så fullsmockat! Och detta en torsdagseftermiddag!

Alla vi som jobbar med musik i Örebro har verkligen chansen nu att visa vad vi går för. Det har skett ett otroligt uppsving under de senaste åren och denna vecka blir såväl kulmen som ett avstamp inför fortsättningen. 2017 blir ett otroligt spännande år, det står klart redan nu, säger Patrik Ekelöf. Det känns som ett fabricerat minne när jag satt på Contan som representant för dagensskiva.com tillsammans med Tobba Andersson (Zorch/Studiefrämjandet) och Fredrik ”Mudda” Johansson (Conventum, fd Burning Heart Records) och fick höra av P3:s representanter att vi skulle ha blivit ”P3 Popstad” om det inte vore för att live-scenen i Örebro var totalt undermålig. Det låter som ett dåligt skämt, men så var det vid millenieskiftet, så mycket har hänt och mer är på gång, avslutar Patrik Ekelöf.

DIN /drowned.in.noise, de Brittiska LIVE AT HEART-favoriterna kommer tillbaka till Sverige och Örebro för en spelning på O’Learys fredagen den 16/12. Räkna med en helkväll med sväng, skratt och en galen energi, uppmixat med spelglädje i sann DIN-anda! Saken blir INTE sämre av att de gästas av ingen mindre än Melodifestivalaktuelle Juha Mulari!

Med tanke på de senaste årens spelningar på East West lär det bli knökfullt på O’Learys denna kväll! Sen verkar det kunna bli gott om andra gäster också, men det får vi återkomma till.

pekelof kommer att skänka 10% av vinsten på biljetterna sålda till denna spelning på Tickster. Även Gain Eleven och The Hawkins kommer att dra sitt strå till stacken med spelningar under Musikhjälpen, detta under Musikscen Örebros flagg där alla intäkter går till #MH16

pekelof har även i år startat en bössa som kommer att stå öppen för bidrag >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login