Brittisk thrillerdebutant håller läsaren i ett 80-talsgrepp

Av den 16 november, 2018

Etta avslutar hösten med lysande välskriven spänning om en återkomst till barndomshemmet på den engelska landsbygden som väcker nytt liv i svåra minnen och obesvarade frågor”Det är en njutning att läsa; gedigna karaktärer, fint språk, 80-talsreferenser, underbar miljö och omöjlig att lägga ifrån sig. En bok som står ut i mängden, helt klart”, säger Johanna Daehli, förläggare.

Anna Flores älskade storasyster försvann spårlöst när hon var 15 år. Efter det ville Anna inget hellre än att flytta så långt bort från familjen som möjligt. Trettio år senare tvingas hon återvända hem för att begrava sin mor. När Anna börjar gå igenom sin mammas efterlämnade ägodelar blir det tydligt att det är dags att konfrontera inte bara sin mammas död, utan också den stora sorg som förföljt henne sedan hennes syster försvann. Är det för sent att ta reda på sanningen om vad som hände Gabriella? Jenny Quintana väver skickligt ihop dåtid och nutid till ett fullständigt uppslukande familjedrama.

Översättning från engelska: Camilla Jacobsson

Jenny Quintana växte upp i Essex och Berkshire, Hon bor i Berkshire med sin familj. Hon undervisar i engelska både i England och utomlands. ”Där fåglarna slutat sjunga” är hennes debut.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login