Brittisk klassiker släpps nu med lägre alkoholhalt

Av den 13 maj, 2018
Fuller's London Pride 3,5 % lanseras på ICA

Alkoholsvag öl blir allt mer populärt i Sverige och utbudet bland alkoholsvag öl har exploderat de senaste åren, nu hakar även det brittiska bryggeriet Fuller’s på trenden och lanserar Fuller’s London Pride 3,5 %, ölet kommer att finnas på ICA-butiker runt om i landet.

Sedan lanseringen av Fuller’s ale i Sverige har Fuller’s London Pride varit en av storsäljarna av brittisk ale i Sverige. Och nu kommer en uppföljare på klassikern, men med lägre alkoholhalt.

Fuller’s London Pride 3,5 % är bryggt på samma sätt som originalet Fuller’s London Pride men med lägre alkoholhalt. Ölet är unikt framtaget för den svenska marknaden. För det brittiska bryggeriet Fuller’s är Sverige en viktig marknad och framtagningen av Fuller’s London Pride är resultatet av ett långt och givande samarbete

Fuller’s London Pride 3,5 % är ett resultat av det nära arbete vi har med bryggeriet. Bryggeriet vill veta, och är intresserade av vad den svenska konsumenten dricker, berättar Tomas Åkerblom, produktchef på Arvid Nordquist.

Under En öl- & Whiskymässa i Göteborg vann Fuller’s London Pride 3,5 % silver i kategorin Alkoholsvag öl, under 3,5 %. Ölen provades helt blint av 15 certifierade öldomare. Ölen bedöms utifrån övergripande kvalitet, teknisk kvalitet och kvalitet inom sin stil.

Ölet kommer inledningsvis att säljas i matbutiker och finns att köpa på ICA-butiker runt om i landet för cirka 15,90 kr.

När London Pride 3,5 % lanseras byter ölet samtidigt design och inom kort kommer även Fuller’s London Pride att byta design på Systembolaget. 

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login